Přestože se hamburgery z amerického McDonalda příliš velké oblibě u zdravotníků netěší, nový francouzský průvodce výživou ho naopak vychvaluje. Zvláště Big Mac je prý vhodnější než proslulý francouzský koláč quiche. U hamburgeru je údajně příznivější poměr bílkovin a tuků.

"Je dost zvláštní, že produkty, které se nejvíce démonizují, nejsou nutně těmi nejhoršími," uvedli v knize Umění jíst Jean-Michel Cohen a Patrick Serog. Oba experti v knize analyzovali z hlediska zdravé výživy 5 000 pokrmů dostupných v obchodech a restauracích.

Dobrá zpráva pro Big Mac přichází v době, kdy McDonald's rozšiřuje po USA i v Evropě nabídku zdravějších jídel. Síť fast-foodů tak odpovídá na kritiku nezdravého složení nabízené stravy, která vede k obezitě.

Firma chce letos v amerických restauracích zmenšit porce hranolek a nápojů u menu největší velikosti Supersize a v šestnácti evropských zemích zavede nové salátové menu. Z konzultací s experty na fitness rovněž vzniklo menu typu Happy Meal pro dospělé, nazvané Go Active!