Hlavní obsah

Jak se dá vyřešit velký stres

Stres se bohužel čím dál častěji stává nezbytnou součástí našich životů. Každodenní malé stresové situace zažívá stále více lidí. Od nepříjemných malých problémů se můžeme odreagovat v pohodlí domova. Jak ale lidé řeší dlouhodobé stresové zátěže?

Foto: Profimedia.cz

Za dlouhodobým stresem se může skrývat řada problémů - neshody v zaměstnání, doma nebo také nespokojenost s celkovým průběhem života.

Článek

Dlouhodobé pracovní vytížení, problémy v rodině či s partnerem, to je jen malé procento stresorů, které nám mohou život řádně znepříjemnit. Pokud se problémy nakupí, není pak mnohdy divu, že takové vypjaté situace končí hádkou v zaměstnání - s kolegy, případně s nadřízeným - rozchodem s partnerem či neshodami v rodinném kruhu.

Lidé takové nepříjemné situace řeší různě. Přibývá ale těch, jimž vyhovuje před problémy doslova uletět do teplých krajin. Tam na všechno zapomenou a užívají si bezstarostného života.

Potvrzuje to průzkum společnosti STA Travel, podle něhož se pětina lidí po rozchodu rozhodne odletět na dovolenou a užít si v zahraničí nově získané svobody. Dvě třetiny lidí letí za teplem, protože se nudí nebo závidí kolegům jejich dovolenou, zatímco polovina klientů prý řeší odletem do zahraničí stresy svého života.

Jenže psychologové tvrdí, že pokud před problémy utíkáme, pak je jen odkládáme. „Po návratu se všechno znova objevuje v plné síle a stejně musíme s řešením přijít sami. Dovolená přesto může pomoci načerpat pro takové řešení novou sílu a utřídit si myšlenky a plány,“ cituje britské psychology list Daily Express.

Reklama

Související témata:

Související články

Několik tipů, jak se neodrovnat stresem

V dnešní uspěchané době se stresovým situacím jen těžko vyhnete. Příliš stresu ale zdraví vůbec neprospívá a je tak důležité se naučit s každodenním stresem...

Stresovaní muži upřednostňují boubelky

Sexuální preference mužů se nemění jen s výší hladiny mužského pohlavního hormonu v krvi. Vliv na vnímání atraktivity u různých žen mají také stresové hormony....

Výběr článků

Načítám