Hlavní obsah

Pití mateřského mléka může podpořit léčbu rakoviny

– Brisbane

Je všeobecně dobře známo, že mateřské mléko pomáhá posilovat imunitu u novorozených dětí a je výjimečným nutričním zdrojem, který nelze nahradit žádnou jinou potravinou. K léčbě rakoviny jej ale oficiálně vyzkoušela až Jenny Jonesová z Austrálie, jež trpěla zákeřnou formou mnohačetného myelomu (rakoviny kostní dřeně).

Foto: Profimedia.cz

Mateřské mléko pomáhá posilovat imunitu.

Článek

Jenny popíjela denně čtyři sta mililitrů mateřského mléka od neznámé dárkyně. Spolu s ním ale také podstupovala konvenční chemoterapii. Její onkolog z Brisbane sám potvrdil, že výrazné zlepšení zdravotního stavu lze přičíst právě mateřskému mléku.

„Všechny postupy léčby by měly být brány v potaz a oceněny, já osobně jsem velmi nakloněný všem metodám,“ tvrdí onkolog Steven Stylian k případu Jenny Jonesové.

Mnohočetný myelom je záludný tím, že se dlouho nijak neprojevuje. Příznaky se obvykle projeví až v pokročilejších stadiích nemoci.

Reklama

Související témata:

Související články

Rakovina - diagnóza, která změní život

Na onkologická onemocnění umírá ročně na světě téměř osm miliónů lidí. Uvádí to statistiky Světové zdravotnické organizace (WHO). K 1 850 000 úmrtím dochází...

Výběr článků

Načítám