Hlavní obsah

Žena zhubla 89 kilogramů a všem dokázala, že když se chce, tak to skutečně jde

Novinky, Dana Sokolová

Když bylo Marii Burnettové šest měsíců, lékaři varovali její rodiče, že je jejich miminko tak tlusté, že mu hrozí, že jednou nebude moci ani chodit. Marie sice chodila, ale už na základní škole vážila 76 kilogramů a svou výraznou postavou mezi svými vrstevníky doslova vyčnívala. Postupem let nabrala dalších 83 kilogramů a kromě monstrózní postavy ji začaly trápit zdravotní problémy.

Foto: Profimedia.cz

Marie Burnettová poté, co zhubla 89 kg.

Článek

Když Marie přibrala na 159 kg, onemocněla cukrovkou a vysokým krevním tlakem. A tehdy už to nevydržela její sestra Veronika a začala Marii domlouvat. Její argument byl velice prostý: "Pokud se chceš dožít dospělosti svých dětí, musíš zhubnout."

Foto: Profimedia.cz

Marie Burnettová

Díky Veronice tak Marie našla odhodlání a přihlásila se do klubu zaměřeného na hubnutí. Původně příliš nevěřila, že se jí zhubnout podaří, jelikož za svůj život snad vyzkoušela všechny diety, které se kde objevily, ale vždy bez většího úspěchu.

Díky odborníkům z klubu ale našla tu správnou cestu - omezila jídelníček a začala se více hýbat a sama pak byla překvapená, jak hubnutí může být snadné.

Foto: Profimedia.cz

Marie Burnettová

"Když jsem zhubla prvních 12 kilo, zjistila jsem, že chci víc a víc. Nikdo si neumí představit, jaké to je v mládí na sebe oblékat obrovská květinová monstra, protože výběr oblečení je ve velkých velikostech omezený. Připadala jsem si neustále jako obrovský hastroš," svěřuje se devětačtyřicetiletá Marie a dodává:

"Čím štíhlejší jsem byla, tím krásnější pocity jsem zažívala. A teď, když jsem štíhlejší než na konci základní školy a obléknu jeansy o velikosti 42, jsem poprvé za svůj život skutečně šťastná."

Marie pod dohledem odborníků zhubla 89 kilogramů - ze 159 kg na 70 kg. A je tedy živým důkazem toho, že když má člověk pevnou vůli a svěří se se svým problémem odborníkům, dokáže téměř nemožné.

Foto: Profimedia.cz

Marie Burnettová se svým manželem

Foto: Profimedia.cz

Marie Burnettová se svým manželem při obnovení manželského slibu, jež dostala od svého manžela jako odměnu, že dokázala zhubnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám