Hlavní obsah

Jak se vypořádat s dvojitou bradou

Novinky, Bohumila Kunertová

Dvojitá brada nepatří mezi vzhledové vlastnosti, kterými bychom se chtěli dobrovolně chlubit. Trápí muže i ženy, mnohdy se projevuje ve spojitosti s nadváhou, na vině mohou být ale také další aspekty. Lze se s ní nějak vypořádat, případně se jejímu vzniku zcela vyhnout?

Foto: Profimedia.cz

Dvojitá brada trápí muže i ženy, často bývá důsledkem špatného životního stylu.

Článek

S genetickými dispozicemi, které předurčují náš život - tvar obličeje a brady, nebo se sklony k obezitě - sice nic moc nenaděláme, ale můžeme se postarat o to, aby dopad "získaných negativ" nebyl tak hrozivý, případně minimální.

Co je to vlastně druhá brada

Jako druhá nebo také dvojitá brada je označováno nahrnutí buď samotné kůže, nebo kůže a tuku v oblasti pod bradou. Taková situace samovolně nastává postupem věku, kdy kůže ztrácí pružnost, povoluje se a postupuje směrem dolů. Pokud je k takovým předpokladům v rodině genetická dispozice, budou tyto projevy znatelnější i v mladším věku.

Vedle genetických dispozic jsou ale i další aspekty, které mohou stát za nepříjemným vzhledem druhé brady. Které to jsou?

Nenápadné zlozvyky

Chodíte-li shrbeni a se svěšenou hlavou, nejen že to nevypadá dobře a také to neprospívá vašim zádům, může se to negativně projevit i právě na vzniku dvojité brady, prověšením ňader u žen, nebo vznikem hlubokých rýh na krku. Mezi situace ovlivňující vzhled obličeje patří například i časté čtení vleže v posteli, spaní na břiše nebo na vysokých polštářích. To vše negativně ovlivňuje zvrásnění krku či vznik druhé brady.

Pitný režim 

Podle odborníků bychom měli převážnou část tekutin přijmout dopoledne nebo brzy odpoledne, v tu dobu totiž voda nejlépe pomáhá tělu odvádět toxiny. Večer už se to v takovém měřítku jako přes den neděje a voda se zadržuje v organismu, čímž dochází k otokům po těle a k vytahování kůže.

Ošetření pleti 

I nesprávné nanášení krémů na pleť může stát za vznikem dvojité brady. Nanášíte-li krém neprávně shora dolů, nevědomky tím pomáháte gravitaci a povolujete si kůži na krku. Nejlepší je na bradě a krku nanášet přípravky křížem zdola nahoru, případně krém do pokožky jemně vklepávat.

Na to, jak redukovat problém dvojité brady, existuje několik způsobů. Velkého podbradku se můžete zbavit liposukcí, úpravou podbradku v rámci face-liftu, estetickou operací samotného podbradku či modelací brady, často také kombinací těchto zákroků, vysvětluje MUDr. Dušan Záruba, primář Ústavu estetické medicíny.

Co o vás prozradí tvar brady?
Kulatá brada
Máte vyhraněný smysl pro rodinu. Jste mírumilovní, máte vysokou pracovní morálku. Vaše schopnost spolupracovat vám přináší úspěch. Domácí spokojenost je pro vás vším.
Špičatá brada
Jste inteligentní, ale také nadměrně citliví a podléháte výkyvům svých nálad. V zaměstnání vynikáte kvalitou práce i schopností rychle se rozhodovat.
Široká brada
Jste upřímní, korektní, máte velkou sebedůvěru. Jste poněkud tvrdohlaví a občas se u vás projeví sklon k agresivitě. Máte mimořádně vyvinutý smysl pro spravedlnost.
Hranatá brada
Jste energičtí, bojovní a vitální, jen těžko se smiřujete s porážkou. Jste obdařeni mnoha vlohami a energií. Máte rádi pohodlí a blahobyt, finanční tíseň byste za žádnou cenu nepřiznali.
Vystupující brada
Máte velkou sebedůvěru, jste rození podnikatelé či manažeři. Máte vynikající cit pro jazyk, což vám může otevřít cestu ke špičkovým pozicím v zahraničních firmách. Váš vnitřní neklid může ovšem způsobit řadu změn.
Protažená brada
Jste velmi citově založení, často však psychicky labilní. Vaše vrozená nestabilita vede k podstupování nekontrolovatelných rizik. Snadno získáváte přátele, máte organizační talent.
Ustupující brada
Jste mírumilovní, velmi oblíbení, svůj život chcete prožít pokud možno poklidně. Získáte přijatelnou životní úroveň, ale máte sklony k pesimismu a pasivnímu přístupu k životu.
Hranatá brada s rýhou uprostřed
Máte zálibu v dobrodružstvích a neustále hledáte nové výzvy. Veselá povaha a stálost vám propůjčují pověst dobrého přítele. Vaše vitalita vám pomůže zachovat si duševní svěžest až do pozdního věku.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak zmírnit potíže před menstruací

Bolesti prsou trápily manželku pravidelně, vždycky týden před měsíčky. Ve chvíli, kdy začala užívat vitamín E, se jí podstatně ulevilo. Takhle jednoduchý krok...

Mužská plešatost prý půjde brzy léčit

Mužská pleš - pro většinu žen velmi atraktivní záležitost, pro většinu mužů naopak důvod k nízkému sebevědomí a stresu. Vědci ale muže uklidňují. Velmi brzy se...

Výběr článků

Načítám