Hlavní obsah

Vyšetření organismu za šest minut není jen reklamní trik. Test potvrdil, že funguje

Novinky, Dana Sokolová

Zdraví je to nejcennější, co každý člověk má. Přesto většina z nás podceňuje prevenci. Když se před dvěma lety objevil na trhu unikátní přístroj AMP, jenž dokázal vyšetřit organismus bez kapky krve, příliš jsem mu nevěřila. O to víc jsem souhlasila s nabídkou zúčastnit se porovnávacího testu, kdy vyšetření tímto přístrojem bylo konfrontováno s běžným krevním laboratorním vyšetřením. Výsledky byly ohromující. K naprosté shodě došlo v průměru v 97 procentech.

Foto: Quantum medical institut

Vyšetření dokáže vyhodnotit až 117 parametrů, které vypovídají vše potřebné o celkovém zdravotním stavu pacienta.

Článek

Zastánci klasického biologického testování krve mají k vyšetření pomocí přístroje AMP nedůvěru. Proto se rozhodl dovozce tohoto unikátního přístroje provést srovnávací test, při kterém byla více jak 30 lidem v jeden den odebrána krev v akreditované laboratoři Prevedig na klasické laboratorní vyšetření, jež zjišťuje 33 základních hodnot a vzápětí provedeno vyšetření pomocí AMP přístroje. K naprosté shodě došlo v průměru v 97 procentech.

„Podle českých vyhlášek mají biochemické laboratoře výchylku citlivosti plus minus 10 procent. Jejich přesnost může být tedy horší,“ upozorňuje Ing. Josef Lopata z Quantum medical institutu.

Tzn., že vyšetření pomocí AMP přístroje mohou odborníci skutečně brát jako relevantní vyšetřovací metodu, která ušetří čas nemocných i lékařů a zároveň dokáže o lidském organismu prozradit mnohem víc, než běžné vyšetření krve.

Vyšetření, jež trvá šest minut, dokáže vyhodnotit až 117 parametrů vypovídajících vše potřebné o celkovém zdravotním stavu pacienta. Během jednoho vyšetření tak lze odhalit prvotní příznaky mozkových příhod, infarktu, hypertenze, cukrovky, astmatu a dalších plicních onemocnění, ledvinového a jaterního selhávání, onemocnění štítné žlázy, ale i některých druhů rakovinného bujení.

Vyšetření, které nebolí

Měření se provádí tak, že asistentka zapíše do počítače váhu, věk a pohlaví pacienta, dále jeho dechovou a tepovou frekvenci. Následně přiloží pět senzorů na tzv. biologicky aktivní body, které se nacházejí v oblasti krku (krční tepny), podpaží a pupku (břišní tepny). Měřená data jsou převáděna do počítače a zpracována speciálním programem.

„Klient dostane souhrnnou zprávu, kde jsou znázorněny normální hodnoty měření a zvýrazněné hodnoty nad a pod normálem. Samotné hodnoty měření by neměly žádný význam bez vyhodnocení skutečně erudovaným lékařem, který na výsledky pohlíží v souvislostech,“ upozorňuje Ing. Josef Lopata.

Foto: Novinky

Vyšetření

Lékaře tedy nezajímají pouze jednotlivé hodnoty, ale porovnává je s ostatními zjištěními, na základě nichž dává svá doporučení, co by dotyčný měl dál dělat pro svůj zdravotní stav, například zda má navštívit odborného lékaře (kardiologa, gastroenterologa či plicního lékaře aj.) anebo zda postačí, když se zaměří na změnu životního stylu.

„Jen málokdo si uvědomuje, že za celou řadu zdravotních problémů může dlouhodobá dehydratace organismu, špatné dýchání, ale i přemíra stresu,“ vysvětluje MUDr. Renata Školoudová z QMI.cz.

Zkušený lékař dokáže díky přístroji upozornit i na prekancerózu rakoviny prsu, tlustého střeva, prostaty, mozku atd.

Vyšetření AMP přístrojem, včetně konzultace s lékařem, stojí 3000 Kč (2100 Kč pro důchodce), přičemž kompletní vyšetření 117 parametrů klasickými metodami vychází až na 35 000 Kč. Bohužel prozatím vyšetření AMP přístrojem neproplácí zdravotní pojišťovny.

Přesto je investice do prevence lacinější než samotná léčba. Přístroj AMP dokáže dopředu odhalit možnost vzniku onemocnění v tzv. preklinickém stadiu, tedy než se ještě projeví jeho zhoubný vliv a v tomto směru je jeho hodnota nevyčíslitelná.

Metodu diagnostiky krve bez jediné kapky vyvinuli v Rusku pro potřeby sledování zdravotního stavu kosmonautů, kteří se na oběžné dráze pohybují dlouho. V kosmu nelze odebrat krev, a proto se přístroje soustředily na analýzu krve bez jediné kapky a údaje přenášely na zem.Princip je založen na metodách kvantové fyziky, zkoumá rozložení biochemických charakteristik krve, které koreluje s parametry krevního průtoku a systému enzymů, to vše s využitím nejnovějších poznatků kvantové fyziky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám