Hlavní obsah

Průměrná žena vyzkouší do 45 let věku přes šedesát diet

Novinky, bok

Ženy a diety. Spojení, které pro některé dámy představuje občasné aktuální téma, pro jiné je nepostradatelnou součástí každodenního života. Touha po dokonalé postavě je pro mnohé ženy natolik silná, že neváhají za svůj život vyzkoušet více či méně prapodivné diety, jen aby dosáhly svého vysněného cíle.

Foto: Profimedia.cz

Ženy toužící po dokonalé postavě jsou během života ochotny vyzkoušet více či méně podivné diety.

Článek

Saláty, polévky, strava s nízkým obsahem tuku, rýžová dieta... způsobů, jak ženy zkoušejí hubnout, je nespočet. Autoři různorodých dietních programů spoléhají na to, že se vždy najde někdo, kdo je se svým vzezřením natolik nespokojený, že bude ochoten vyzkoušet i zcela novou, i když trochu "prapodivnou, ale stoprocentně účinnou", dietu.

A jelikož je v populaci stále častějším "trendem" zvyšující se výskyt obezity, dietní programy, jak se dostat opět do formy, nebudou daleko, uvedl Daily Mail.

Proto britští vědci spustili mezi muži i ženami výzkum na téma "Jak často držíte dietu". Ze všech respondentů se více než tři čtvrtiny přihlásily k více či méně bizarním dietním programům v uplynulém roce. Převážnou většinu z nich pak tvořily ženy.

Do padesátky více jak šedesát různých diet

Při podrobnějším průzkumu vědci u žen zjistili, že nespokojenost se svým vzhledem u nich začínala přibližně v šestnácti letech, od té doby se řada z nich více či méně snažila o hubnutí pomocí dietních programů. Průměrný věk dotazovaných žen byl v době průzkumu kolem 45 - 50 let, od doby první diety až do současnosti vyšlo vědcům překvapivé číslo až 60 diet během 35 let života.

Ruku v ruce s počtem diet šel i vcelku zajímavý výsledek výzkumu ohledně pohledu na zdravou výživu. Řada respondentů přiznala, že je jejich děti prosily, aby jim rodiče nedávali chléb, ovoce nebo zeleninu, a to kvůli přesvědčení, že je to nezdravé. Více jak polovina rodičů pak tyto potraviny skutečně z jídelníčku svých dětí odstranila.

Vysoké číslo udávaných diet během života tak bohužel mnohdy souvisí s mylným nebo často naprosto chybným názorem či pohledem na vyváženou a zdravou stravu.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset tlustých lží o hubnutí

Všude kolem nás se denně objevuje nespočet zaručených rad, jak zhubnout, nicméně většinu z nich odborníci na hubnutí považují za nesmysly, které obvykle více...

Výběr článků

Načítám