Hlavní obsah

Největší chyby, kterých se dopouštějí ženy po čtyřicítce

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne žena středního věku, není to nic urážlivého. Rozdíly mezi jednotlivými generacemi moderních žen se postupně stírají a lecjaká čtyřicátnice, padesátnice či šedesátnice je ve svém věku čipernější a aktivnější než její mladší kolegyně. Jedinou vadou na "kráse jejich věku" tak může být pouze fakt, že některé dámy odmítají nebo neumějí stárnout. Přitom se správným přístupem může být žena atraktivní a přitažlivá v každém věku.

Foto: Profimedia.cz

Se správným a optimistickým přístupem k životu může být žena krásná a atraktivní v každém věku.

Článek

Ruku na srdce, kdo z nás někdy na ulici nepotkal ženu, která by možná byla i krásná a atraktivní, kdyby na sobě neměla zbytečné množství make-upu, parfému, nebo její oblečení nevypadalo, že je přinejmenším o dvě generace jinde, než je ženin odhadovaný věk.

Každé období života má své kouzlo, ženy ho ale musejí umět správně využít. Pokud odmítnou stárnout, a striktně se drží například i v padesáti módního stylu, který preferovaly ve dvaceti či třiceti, je to rozhodně na škodu.

Svět okolo nás se mění každým dnem, není tedy nic špatného, když se i ženy budou měnit spolu s přibývajícími roky.

Server Health.com sestavil přehled prohřešků, kterých se ženy po čtyřicítce nejčastěji dopouštějí.

Výběr správného oblečení

Že bylo ve dvaceti jednoduché koupit si jakékoli plavky (třeba ve výprodeji) bez zkoušení a padly akorát? To je sice lichotivé, ale stejné pravidlo rozhodně nemusí (a často i nebude) platit i po čtyřicítce.

S přibývajícími roky je proto vhodné investovat větší námahu do výběru oblečení, které aktuální postavu "poupraví" tak, aby pokud možno nikde nic nepřetékalo. Plavky by tak měly obsahovat o trošku více látky než klasické bikiny, džíny s nízkým pasem je vhodné vyměnit za trošku "vyšší" model. Při troše námahy se dají sehnat cenově dostupné i stylové kousky, ve kterých si nebudete připadat jako "nad hrobem".

Špatná volba podprsenky

Postupné stárnutí se projevuje na každé části ženského těla - poprsí nevyjímaje. Ňadra, která bývala v mládí pevná, se chtě nechtě s postupem času stávají povislejší, záleží i na velikosti. Nejen z estetického, ale i zdravotního hlediska je proto nutné dbát na to, aby ňadra měla vždy dostatečnou podporu, která je s přibývajícími roky stále důležitější. Je třeba dbát více nejen na vzhled, ale i na správnou šíři ramínek a vhodnou velikost.

Cvičit, cvičit, cvičit

Máte-li nutkání přestat s pravidelným cvičením (nebo už nechcete ani začínat), zase ho pěkně odežeňte. I přes přibývající zdravotní problémy spojené s věkem (bolavá kolena, záda aj.) je cvičení to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. Nemusíte zrovna běhat maratón, stačí, když budete cvičit jógu nebo plavat. Na škodu nejsou ani svižné kondiční procházky.

Odměnou vám bude skvělá kondice, navíc budete mít dobrý základ do boje se srdečními onemocněními nebo demencí v pozdějším věku.

Nevhodný make-up

Make-up a celkově líčení je pro mnohé ženy nepostradatelnou pomůckou k dobrému vzhledu. Držet se ale stejné značky či odstínů ve dvaceti i v padesáti, je velkou chybou, kterou ale bohužel řada dam stále dělá. Co si můžete dovolit na střední škole (tmavší odstín podkladového make-upu, výraznější líčení..) vám s přibývajícími roky už nebude dělat takovou službu, jakou chcete.

Není tedy na škodu vybírat z více značek, zvolit jemnější líčení, méně křiklavé odstíny, a to jak u očních stínů, tak i rtěnky.

Buďte sexy 

Že nemůže být žena v letech sexy? Omyl. Rozhodně zapomeňte na vytahaná trika a nudné džíny. Nikde přeci není psáno, že po čtyřicítce či padesátce je přitažlivost, nebo dokonce sex, tabu. Máte-li co ukázat, rozhodně se nestyďte. To platí v módě i sexu.

Pravidelný spánek

Pravidelný spánek je potřebný v každém věku, s přibývajícími roky to ale platí dvojnásob. Nemusíte každý večer uléhat přesně ve stanovenou minutu, ale rozhodně mějte na paměti, že dlouhodobé ponocování už nebude tak jednoduché, jako třeba ve dvaceti. Nehledě na to, že se to dozajista projeví i na kvalitě a vzhledu tváře.

Nedostatečná péče o chrup

Zdravý chrup je nedílnou součástí pohodového a spokojeného života. Že si zuby pravidelně čistíte? To je chvályhodné, ale chodíte i na pravidelné kontroly k zubnímu lékaři? Pokud ne, rozhodně to zařaďte do seznamu.

S postupem času se totiž, ať chceme nebo ne, může více objevovat například nepříjemné žloutnutí zubů nebo onemocnění dásní. Problémy s dásněmi s postupujícím věkem navíc představují mnohem větší riziko pro vznik srdečních komplikací.

Vlasy

Stejný účes po celý život, proč ne? Nikde není sice psáno, že se musíte s příchodem čtyřicítky či padesátky ostříhat na krátko nebo radikálně změnit styl účesu, protože to k věku prostě patří, ale uvědomte si, že byť jsou například dlouhé vlasy krásné i ve čtyřiceti či padesáti, rozhodně už nejsou tolik odolné a rozhodně budou vyžadovat i více péče.

Zkuste tedy zvolit příhodný kompromis, rozhodně se nebojte i nové barvy, hlavně v případě, pokud už máte výraznější šediny.

Přečtěte si také:
Jak mužskou fantazii dráždí potvory?
Většina milenek nemá dokonalou tvář ani tělo, přesto muže fascinují. Proč? Své chyby skvěle maskují.Více se dočtete ve čtvrtek v deníku Právo (příloha Café).

Reklama

Související témata:

Související články

Jak zůstat fit i po padesátce

Překročení magické padesátky pro mnohé muže a ženy znamená ztrátu chuti do života, ztrátu libida, přemnožení zdravotních problémů. Přitom existuje několik rad...

Výběr článků

Načítám