Hlavní obsah

Kila nabraná přes vánoční svátky hubneme tři měsíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Málokdo si přes Vánoce udrží svojí stabilní váhu a všichni víme, čím to je. Velkému množství jídla a pití jen málokdo odolá, a tak ochutnáváme a ochutnáváme, a pak už jen vzdycháme, že nám není dobře. Za pár dní tak můžeme nabrat i několik kilogramů, kterých se ale následně těžko zbavujeme. Podle průzkumu zabere takové posváteční hubnutí až tři měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Kil nabraných přes Vánoce a Silvestr se mnozí jen velmi těžko zbavují.

Článek

Podle průzkumu se o Vánocích přejídají a přepíjejí tři čtvrtiny dospělých, většina z nich po svátcích stoupne na váhu a vidí číslo vyšší než na počátku prosince. Dietoložka Dora Walshová ale míní, že si můžeme sváteční dobroty užívat bez obav, pokud jíme velmi pomalu.

„Člověk si stále může vychutnat vánoční dobroty, aniž se přecpe k prasknutí a přibere na váze. Klíčové v tomto období je, že jíte pomalu a užíváte si, co jíte, aniž se přejídáte. Důležité je také být aktivní během Vánoc a pohybovat se a spalovat kalorie. Potřeba je být umírněný, což pomáhá vyhnout se dvěma extrémům – přejídání o Vánocích a hladovění po Vánocích. I dietní plány v novém roce musejí být velmi smysluplné a vyvážené, protože prudké omezení kalorií nic neřeší, rychlá řešení hlavně nemají dlouhého trvání,“ uvedla Walshová pro Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám