Hlavní obsah

Nejlepší nemocnicí v Česku je opět pražská Homolka

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Nemocnice Na Homolce se podle pacientů a zaměstnanců stala nejlepší nemocnicí. Obhájila tak své absolutní vítězství z loňska. Na druhém místě skončila nemocnice ve Strakonicích a na třetím místě Nemocnice Třinec. Takové jsou výsledky žebříčku českých nemocnic pro letošní rok, které už popáté sestavilo sdružení HealthCare Institute (HCI). Právo získalo výsledky ve středu.

Foto: Profimedia.cz

Nemocnice Na Homolce

Článek

„Je to pro nás především výraz uznání dobré práce našich lékařů, sester a všech dalších, kteří dělají tuto nemocnici,“ řekl Právu ředitel Homolky doktor Vladimír Dbalý.

Žebříček má několik kategorií. V samostatném žebříčku oblíbenosti pacientů (hlasovalo 31 000 pacientů) zvítězil Masarykův onkologický ústav v Brně, na druhém místě se umístil Swiss Med Clinic s.r.o z Plzeňského kraje a na třetím Jesenická nemocnice. Čtvrtá skončila Masarykova městská nemocnice v Jilemnici a pátá Homolka. V kategorii fakultních nemocnic pak byla první FN Ostrava před Hradcem Králové a Všeobecnou fakultní v Praze.

Rozhodovali zaměstnanci

V žebříčku spokojenosti zaměstnanců (hlasovalo 4095 zaměstnanců nemocnic) skončila na prvním místě Karvinská hornická nemocnice následovaná Vojenskou nemocnicí Brno a Homolkou.

V žebříčku finanční zdraví nemocnic byla z fakultních nemocnic první Plzeň následovaná FN Motol a FN Hradec Králové. Z obchodních společností pak vyhrála Nemocnice Kadaň a v příspěvkových organizacích Homolka. [celá zpráva]

V kategorii absolutně nejlepší nemocnice pak zvítězila Homolka následovaná Nemocnicí Strakonice, dále Nemocnicí Třinec, Písek a Ostrava.

Nejúsměvnější nemocnicí letošního roku se stala FN Hradec Králové a Swiss Med Clinic Planá. „Těší nás, že přes všechny problémy, které zmítají českým zdravotnictvím, si zaměstnanci dokáží najít úsměv pro své pacienty,“ říká k ocenění ředitel FN Hradec Králové Roman Prymula.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám