Hlavní obsah

Dlouhá pracovní doba výrazně zvyšuje riziko alkoholismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Trávíte v zaměstnání více jak deset hodin denně? Pak opatrně s alkoholem. Podle nejnovější vědecké studie dlouhá pracovní doba až trojnásobně zvyšuje riziko propadnutí alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Lidé trávící v zaměstnání více jak 50 hodin týdně snáze podléhají alkoholu.

Článek

Novozélandští odborníci vyšli z údajů získaných od tisíce sledovaných lidí, jimž bylo mezi 25 a 30 lety. "Mezi osobami, které mají problémy s alkoholem, je až 3,3krát více těch, které pracují týdně 50 nebo více hodin," uvádí se ve studii. Výsledek je podobný u mužů i u žen.

Podle vedoucí týmu vědců Sheree Gibbové za nadměrnou konzumaci alkoholu může stres vyvolaný dlouhou pracovní dobou a také pracovní prostředí.

Foto: Profimedia.cz

"Na pracovištích, kde se pracuje dlouho, panuje často společenská atmosféra spojená s popíjením alkoholu," tvrdí Gibbová a dodává: "Odborníci by svou kampaň proti konzumaci alkoholu měli vést i tímto směrem. Doposud se velmi zaměstnaným lidem v tomto směru nikdo nevěnoval."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám