Hlavní obsah

Jak se snadno hubne díky hloubkovému zmražení tukových buněk

Novinky, Dana Sokolová

Bezbolestné liposukce zažívají svůj boom. Nicméně doposud nikdy nebyly tak účinné jako liposukce klasické. Výjimku tvoří naprostá novinka, kterou je liposukce zmražením tukových buněk neboli kryolipolýza. Během jedné aplikace se odbourá minimálně 25 % tuku a navíc oproti ostatním způsobům bezbolestné liposukce je tento stav trvalý.

Článek

„K redukci podkožního tuku dochází ochlazováním tukových buněk, přičemž výsledky jsou konzistentní a prokazatelné. Jedná se o převratný a doposud nejúčinnější bezbolestnou "liposukci" vůbec. Navíc odstraněné tukové buňky jsou pryč, a jakmile klient dosáhne stabilní hmotnosti, je výsledek trvalý,“ potvrzuje MUDr. Pavel Boček, jenž je specialistou v pražské Fakultní nemocnici v Motole.

Výzkum prokázal, že tukové buňky jsou více citlivé na chlad než pokožka, nervy a svaly. Funkčnost unikátního přístroje je postavená na základě spuštění procesu přirozeného odumírání tukových buněk působením vysoce precizní zmrazovací technologie, při které se cíleně zmrazí tukové buňky skrz povrch pokožky, aniž by se poškodila okolní tkáň. Přístroj se dokáže velmi efektivně zaměřit například na tukové polštářky na břiše a bocích, ale také na zádech a dolních končetinách.

Výsledky jsou trvalé

Díky speciálnímu aplikátoru dochází k velkému záběru tukové tkáně, což vede k redukci maximálního množství tuku dané oblasti. Ochlazení spouští apoptózu (programované úmrtí buňky), při níž tukové buňky dostanou signál, který spouští jejich postupné odumření, bílé krvinky pak tyto odumřelé buňky odstraní ven ze systému. Tkáň obklopující tukové buňky je před tímto procesem chráněna, protože neodpovídá na ochlazení.

Proces řízeného odumírání tukových buněk je postupný, bezpečný a nezvyšuje hladiny cholesterolu či triglyceridů, což potvrzují i všechny klinické studie.

Po odumření tukových buněk následuje pomalý zánik buněk postupným uvolňováním lipidů. Tělo postupně a přirozeně odstraňuje tyto poškozené buňky a lipidy. Jakmile jsou tyto buňky odstraněny, tuková vrstva se remodeluje a zmenšuje, neboť tukové buňky se shlukují zpět k sobě, vytlačují prázdná místa a zmenšují tak tukovou vrstvu.

Díky velkému záběru tukové tkáně při jediné aplikaci dochází k úbytku mezi 25 až 30 % tukových buněk a to u každého jedince, přičemž výsledek je jednoznačně a prokazatelně viditelný již po jednom až dvou měsících, a hlavně je trvalý.

Jak probíhá kryolipolýza

Zákroku, který trval hodinu, se zúčastnila i redaktorka Novinek.cz. Absolvovala zákrok v oblasti břicha. Nasátí tuku speciální hubicí bylo dle ní zcela bezbolestné. I celá hodina, kdy ležela na lůžku.

Nepříjemné ale podle ní bylo, když se zmražená tkáň začala rozehřívat. Ještě několik hodin po zákroku cítila bolest břicha v upnutém oblečení. Proto všem doporučuje jít na zákrok ve volnějších kalhotách, aby se citlivá oblast břišní dutiny zbytečně nedráždila.

Během následujících dvou týdnů neustále cítila v břiše různě intenzivní píchání, které ale postupně ustávalo. První úbytky tuku zaznamenala redaktorka po týdnu, nicméně výraznější ztráta objemu se u ní projevila až cca po třech týdnech, kdy jí začalo být skutečně velké oblečení.

"Z vlastní zkušenosti mohu, tuto metodu všem doporučit. I když se nejedná o zcela bezbolestnou proceduru, zhubnutí se skutečně dostavilo. S výsledky jsem velmi spokojená," dodává redaktorka Alena.

Alena po zákroku nedržela žádnou speciální dietu, dokonce první týdny ani necvičila. Podle Pavla Bočka držení diety není nutné, ale pokud už se člověk rozhodne pro hubnutí, měl by si alespoň z části upravit jídelníček tak, aby se mu tuková tkáň nezačala ukládat na jiných místech. "Dát si po jakékoliv liposukci bůček, asi nikdy nebude tím nejideálnějším řešením," uzavírá téma Boček.

Cena zákroku se odvíjí podle partie ošetření a velikosti použité hubice. Začíná se na 9 500 Kč. Cena zákroku naší redaktorky vyšla na 19 000 Kč.

Na přiloženém videu detailně uvidíte, jak ošetření probíhá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám