Hlavní obsah

Štíhlá postava je pro polovinu žen důležitější než sex

Novinky, das

Stále více žen je posedlých svou postavou a hmotností víc, než je zdrávo. Podle amerického časopisu Fitness by se 51 procent žen klidně vzdalo sexu, jen aby dosáhly své vytoužené postavy. Uspokojivý sex je tedy důležitější jen pro menšinu žen.

Foto: Profimedia.cz

51 procent žen by se klidně vzdalo sexu, jen aby dosáhly své vytoužené postavy.

Článek

Z průzkumu, kterého se zúčastnilo 2 400 žen, také vyplynulo, že pokud se už ženy rozhodnou hubnout, pak 43 % z nich volí pomalejší a zdravější formu diety, zatímco 39 % žen stále ještě sází na rychlé diety s okamžitým efektem.

Třetinu žen v hubnutí inspirují známé osobnosti. Mezi nejoblíbenější diety celebrit pak patří dětská výživa Jennifer Anistonové či detoxikační kúra Gwyneth Paltrowové.

Odbornice hodnotí dietu Jennifer AnistonVideo: Novinky

Tlak na hubnutí je všude kolem nás

"Většina žen si uvědomuje jak moc je těžké zhubnout a získanou váhu si udržet, přesto podléhají touze po okamžitém účinku a nakupují nesmyslné pilulky a jiné přípravky či zkoušejí celou řadu rychlých a nebezpečných způsobů hubnutí," vysvětluje pro Daily mail šéfredaktorka časopisu Fitness Pam O'Brienová.

Přitom pokud žena zvolí pomalejší způsob hubnutí a tedy jídelníček omezí na cca 1 500 kalorií za den, zhubne zdravým způsobem 0,5 -1 kg za týden, čímž hrozbu jojo efektu minimalizuje.

"Pro hubnutí je samozřejmě velmi důležité i cvičení. Proto by si každá žena měla nalézt nějakou aktivitu, která ji bude bavit. Při pohybu se totiž zrychluje metabolismus a do těla se vyplavují tolik potřebné endorfiny," doporučuje O´Brienová.

Anketa

Dokázali byste se vzdát sexu kvůli postavě?
Ne, uspokojení v sexu nelze ničím vyvážit
6,9 %
Ne, naopak, sex je přece ta nejpříjemnější forma hubnutí
68,2 %
Ano, pokud by mi někdo slíbil, že zhubnu.
14 %
Ne, je to naprostý nesmysl
10,9 %
Celkem hlasovalo 10510 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se po dietách vyhnout jo-jo efektu

Už jste zkusili tukožroutskou, ovocnou, zeleninovou a mnohé další diety, a stále nic. Ba naopak, rychle shozená kila se vracejí stále rychleji s každou další...

Zhubnutím se zbavíte i celulitidy

Pomerančová kůže, celulitida. Strašák, jímž nás masírují samozvaní odborníci na ideální krásu. Je nutné obětovat nemalé finance do prostředků, jež nám zaručeně...

Výběr článků

Načítám