Hlavní obsah

Chcete hubnout efektivněji? Přiučte se u partnera

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový rok se zvolna přehoupl do třetího měsíce, což pro některé jedince může být signálem, že je čas začít hodnotit úspěchy či neúspěchy novoročních předsevzetí. Takoví nedočkavci pak bývají velmi často zklamáni, když "ani po takové době" osvědčených triků, jak zhubnout, nejsou vidět kýžené výsledky. Přitom by možná stačilo, kdyby si obě pohlaví vzala inspiraci u toho druhého.

Foto: Profimedia.cz

Pokud prý muži i ženy poleví ze svých klasických zásad při hubnutí a inspirují se u opačného pohlaví, mohou dosáhnout lepších výsledků.

Článek

Hlavní problém je podle odborníků v čase. Valná většina z nás totiž doufá, že už během druhého měsíce roku přeci musejí být vidět nějaké výsledky. Pokud ne, řada z nás "marné" snažení raději vzdá.

Většina lidí si navíc mylně myslí, že pokud se váha nehne během prvního měsíce, nehne se už nejspíš vůbec. To je ale chyba. U většiny lidí si totiž může organismus teprve přivykat na nové změny, a viditelné výsledky se tak dostaví až mnohem později.

Jak to vidí muži a ženy

Nadbytečné kilogramy trápí v celkovém pohledu zhruba stejný počet mužů i žen. "Osvědčené triky", jak nejlépe zhubnout, ale mají ženy a muži odlišné. Zatímco muži ve valné většině sázejí na pohyb, ženy se v řadě případů raději trápí nekompromisní dietou či změnou jídelníčku. U obou pohlaví panuje také poměrně rozdílný názor, kdy už se jedná o nadváhu, a je tak třeba konat.

Ženy bývají se svou váhou mnohem dříve nespokojené, podle výsledků studie bere 18 procent žen jako zásadní důvod k hubnutí již 2,5 kilogramu navíc. U mužů je tato hranice o dost vyšší. Jako spouštěcí faktor k hubnutí, kdy už se opravdu donutí něco se sebou dělat, uvedlo 18 procent mužů deset a více kilogramů nadváhy. V průměrném měřítku u obou pohlaví se jedná ale o zhruba pět kilogramů navíc ke stávající váze.

V neposlední řadě je pak i velký rozdíl v tom, proč vlastně muži a ženy hubnou. Zatímco ženy většinou hubnou kvůli nespokojenosti se svým vzhledem, u mužů bývá hlavním faktorem zdravotní stav. [celá zpráva]

Okukujte u partnera / partnerky

Jak uvádějí někteří odborníci, mohli by muži i ženy při hubnutí dosáhnout lepších výsledků, pokud by se nenápadně přiučili u svého partnera či partnerky. Je to prý docela jednoduché. Jak například uvedl doktor Luigi Gratton, viceprezident pro výchovu v oblasti výživy u Herbalife, "měli by muži od samého počátku řešení problému přemýšlet mnohem více jako ženy". I u mužů, kteří snáze hubnou, je totiž mnohem lepší zbavovat se již mírné nadváhy, než pak shazovat mnohem více kilogramů najednou. Měli by se také vedle fyzické aktivity zaměřit na zdravou výživu a změnu jídelníčku.

Ženy by se naopak měly více soustředit na konečný požadovaný výsledek, a neřešit v krátkých časových úsecích více či méně viditelné změny. Také by měly v některých případech zmírnit dietní rozvrh a spíše k tomu přidat pravidelný pohyb.

Reklama

Související témata:

Související články

Chcete zhubnout? Zkuste tipy celebrit

S novým rokem přišlo i období nových předsevzetí. Podle většiny průzkumů po celém světě je jedním z velmi častých přání začít cvičit a upravit svou váhu. Pokud...

Výběr článků

Načítám