Hlavní obsah

Nejlepší prevence rakoviny prostaty? Pravidelný sex a cvičení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Sex je v životě každého muže velmi důležitý. Pravidelné a časté milování totiž velmi prospívá mužské prostatě. Ale ani pánové bez partnerky se nemusejí bát zhoubného nádoru předstojné žlázy, stačí, když budou pravidelně denně ejakulovat při masturbaci. A také především denně cvičit. Pravidelný pohyb totiž zvyšuje šanci na přežití rakoviny prostaty dvakrát.

Foto: Profimedia.cz

Rakovinu prostaty je třeba zachytit včas

Článek

Pravidelné cvičení několikrát týdně má pozitivní vliv na celkové zdraví člověka, nově ale také bylo prokázáno, že snižuje až z poloviny riziko úmrtí na rakovinu prostaty u mužů. Pokud se muži chtějí této chorobě zcela vyvarovat, pak se musí sportu věnovat co nejintenzivněji. Zvláště silové a energické cvičení pomáhá snížit riziko až o 60 procent.

„To je dobrá zpráva také pro muže, kteří už rakovinu prostaty mají a kteří se rozhodují, jaký životní styl přijmou, aby zvýšili svou šanci na přežití tohoto zhoubného onemocnění,“ tvrdí doktorka Stacey Kenfieldová z Harvardské univerzity.

Vyjma intenzivního pravidelného cvičení pánům také prospívá pravidelná pohlavní aktivita. Muži by podle jiné harvardské studie měli provozovat sex končící orgasmem a ejakulací alespoň pětkrát týdně. Jedině tak po padesátém roku života budou mít o polovinu nižší pravděpodobnost onemocnění rakovinou prostaty než ti muži, kteří se věnují sexu jen jednou týdně či v ještě menší frekvenci.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se nenechat zabít rakovinou prostaty

Opálený šedesátník s urostlou postavou seděl šokovaný u stolu v kuchyni, pil kafe a stále tomu nemohl uvěřit. Lékař mu ráno sdělil, že má rakovinu prostaty....

Výběr článků

Načítám