Hlavní obsah

Přejídání ohrožuje nejen štíhlou linii, ale i kvalitu vlasů

Mlsání a hodování při oslavách konce roku ohrožují nejen štíhlou linii, ale zhoršují také kvalitu vlasů. Kalorické bomby plné tuků podle odborníků vlasům nesvědčí. Radí proto lidem, aby při výběru pochoutek mysleli také na to, co potřebují jejich vlasy.

Článek

Nadmíra cukru přispívá k nadměrnému vypadávání vlasů a štěpení konečků. Mastné vlasy signalizují, že tělo přijímá mnoho tuků. V krvi je z takové stravy velké množství mastných kyselin, což u některých lidí zvyšuje únavu. Suché vlasy zase mají lidé, kteří pijí méně než dva litry tekutin denně.

Pokud si člověk v posledních dnech roku dopřeje "nezdravé" dobroty, měl by pak co nejdřív vše začít napravovat.

Vlasy potřebují zinek, jeho zdrojem jsou ořechy, sója, luštěniny a ryby a dále železo, které je v červeném mase, vaječném žloutku, kokosu nebo máku. Křemík je v jablcích, cibuli, mrkvi a rybách. Draslík je v mořské soli, ořeších a zelenině.

Pro vlasy jsou potřebné i vitamíny - C pomáhá zvyšovat prokrvení vlasových váčků, B jim dodá lesk a barvu. Vitamín C je v zelenině a vitamín B v luštěninách, ořeších a pivovarských kvasnicích.

Kofein zbrzdí vypadávání vlasů

Potraviny s vysokým obsahem bílkovin, jako jsou mléčné výrobky, fazole a rýže, posílí vlasy a dodají jim lesk. Příznivě působí kofein, a to na vlasové váčky, dokáže prý zastavit padání vlasů a zbrzdit vznik pleše.

Za ideální výživu pro vlasy pak odborníci považují salát se sýrem a kuřecím masem, misku celozrnného müsli s ořechy a několik kousků ovoce.

Reklama

Související témata:

Související články

Vážnou nemoc prozradí vlasy, oči i kůže

Vlasy jsou vizitkou každého z nás, dotvářejí naši osobnost. Jejich barvou či střihem vyjadřujeme okolí naše postoje a pocity. Vlasy nám ale mohou v mnoha...

Lupy jako nemoc i kosmetický problém

Téměř polovina populace se během svého života setká s problémy vlasové pokožky v podobě lupů. Přestože se jedná o kožní nemoc, lupy mohou způsobovat i řadu...

Výběr článků

Načítám