Hlavní obsah

Míchané koktejly osvěží každou letní party

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doba dovolených a odpočinkových dní vrcholí a mnozí z nás se chystají pořádat zahradní či rodinnou oslavu. K rozličným lahůdkám pečeným na grilu se hodí také osvěžující míchané nápoje, k jejichž snadnější přípravě jsme přichystali několik receptů.

Foto: Profimedia.cz

Letní koktejly osvěží každou oslavu.

Článek

Výroba osvěžujících letních drinků je snadná a při popíjení s kamarády nebo rodinou každý z nich příjemně prodlouží zahradní posezení.

Dorado
Ingredience: 4 cl tequily El Jimador Reposado, 1 limeta, 1/2 pomeranče, 1 lžíce medu, 1 lžíce třtinového cukru, 6 kostek ledu, plátek pomeranče
Příprava: Nejprve si připravte sklenici. Okraj nízké sklenice whiskovky potřete limetou a ponořte do třtinového cukru. Do šejkru nasypte led, vymačkejte šťávu z limety a pomeranče, přidejte tequilu, med a důkladně prošejkrujte. Obsah shakeru přelijte do sklenice a před podáváním dozdobte plátkem pomeranče.
Karkulka
Ingredience: 3 cl černorybízového džusu, 0,5 cl banánového sirupu, 1 dcl růžového šumivého vína (polosladkého)
Příprava: do šejkru vložíme led, přidáme černorybízový džus, banánový sirup a řádně protřepeme, poté přecedíme do sklenice, opatrně dolijeme šumivým vínem tak, aby vznikl dvoubarevný efekt. Ozdobíme plátkem granátového jablka a míchátkem.
Razz Mojito
Ingredience: 4 cl Bacardi Razz, 1/2 limety, 5 ks malin, asi 12 lístků máty, 2 lžičky třtinového cukru, soda, led nebo ledová tříšť
Příprava: Do vysoké sklenice vložíme nakrájenou limetu, maliny a přidáme třtinový cukr. Vše důkladně podrtíme a poté přidáme mátu, kterou předtím tlesknutím v dlani takzvaně probudíme. Nakonec přidáme Razz a led nebo ledovou tříšť. Dolijeme sodou a lehce vše promícháme. Vložíme dvě brčka a podáváme.
BB (Bohemia Bubbles)
Ingredience: 2 cl borůvkového sirupu, 2 cl citronového sirupu, 10 cl Bohemia sektu sec
Příprava: V šejkru protřepejte sirupy, i s ledem nalijte do tumbleru s vloženou spirálou citronové kůry, doplňte sektem a ozdobu dokončete několika čerstvými velkými borůvkami.
Extra Dry Lime
Ingredience: 1 díl Cinzana Extra Dry, 3 díly zázvorové limonády, šťáva z limety. Ozdoba: limety nakrájené na kostky, led
Příprava: Vhoďte kousky limety do sklenice na míchané nápoje, přidejte šťávu z limety a led. Zalijte Cinzanem a zázvorovou limonádou. Nakonec zamíchejte a hned podávejte.
Mango Breeze
Ingredience: 4 cl Finlandie Mango vodky, grepový džus, brusinkový džus, limeta na ozdobu, led
Příprava: Do vyšší sklenice nasypte led, zalijte vodkou a ve stejném poměru přidejte nejprve brusinkový a pak grepový džus. Nemíchejte, aby se džusy nepromísily, ozdobte limetou a podávejte.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám