Hlavní obsah

Nebezpečné hubnutí podle představitelky Bridget Jonesové

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Renée Zellwegerová za svou dosavadní kariéru zazářila v mnoha více či méně podařených snímcích. Mohli jsme ji obdivovat jako ambiciózní podnikatelku ve filmu Holka z města, nebo taky jako stále svobodnou baculku Bridget ve filmu Deník Bridget Jonesové a jeho pokračování. Její role jsou nejen žánrově, ale i "váhově" velmi rozmanité. Podívejme se, jak se s nimi herečka, která celý život bojuje s dokonalou postavou, vypořádala.

Renée Zellwegerová prozradila tajemství svého hubnutíVideo: Novinky

 
Článek

Renée je známá svými váhovými výkyvy, nejvýraznější rozdíly jsou spojovány s již zmiňovaným filmem Deník Bridget Jonesové, kde byla kvůli roli nucena přibrat až deset kilogramů ke své stávající váze, aby její postava vypadala věrohodně.

Po skončení natáčení pak držela vcelku drastické diety, aby se dostala opět ke své vysněné hmotnosti. Po natáčení prvního filmu se tedy zařekla, že už v případném pokračování vystupovat nebude. Film ale sklidil nečekaný úspěch a pokračování na sebe nedalo dlouho čekat. Renée lákavé nabídce neodolala a opět tak přibírala a hubla. Není tedy ve světě diet rozhodně žádným nováčkem.

V poslední době ji můžeme při různých akcích vidět opět ve skvělé kondici. Skeptici ale tvrdí, že to se svým hubnutím už přehání a spekulují o tom, zda herečka netrpí poruchou příjmu potravy.

Jak již bylo zmíněno, nejen kvůli rolím Renée často využívala různé diety, v poslední době se u ní těší oblibě tzv. Atkinsonova dieta, která je v Americe velmi populární. Vlna tohoto "populárního" hubnutí dorazila už i do Česka.

Foto: Profimedia.cz

Atkinsova dieta

Dieta je založena na co nejmenším příjmu sacharidů, doporučují se přijímat hlavně bílkoviny, převážně maso. Povolený přísun sacharidů je stanoven na 20 g denně, a to především ve formě ovoce ke svačině.

Jaké jsou tedy základní body této oblíbené diety? Doporučené je maso bez kůže, mléko a mléčné výrobky, vaječně těstoviny, vejce, ovoce a zelenina v malém množství (jen některé), pečivo (pouze celozrnné) nebo olivový olej. Může se konzumovat i čokoláda, ale pouze s obsahem kakaa 60 procent a více.

Naopak striktně je zakázáno pečivo z bílé mouky, rýže, kukuřice, z ovoce a zeleniny se nesmí například banány, meloun (oblíbený především v horkých dnech), mrkev nebo řepa, dále oblíbená sladidla jako je cukr nebo med, veškeré slazené limonády a zajímavým zákazem, který u většiny českých pivařů asi vzbudí vlnu nevole, je konzumace jakéhokoli piva.

Při dietě není stanoven přesný poměr, kolik čeho můžete sníst a kdy (až na ovoce ke svačině), rozhodně byste ale neměli hladovět. Je tedy zřejmě na vás, jak si jídlo rozložíte, poslední byste ale každopádně měli podle autora sníst nejpozději mezi 19. - 20. hodinou. Nezbytnou součástí je samozřejmě dostatečný pitný režim.

Jak dietu Renée Zellwegerové hodnotí odbornice na hubnutí Kateřina Cajthamlová, zjistíte z přiloženého videa.

Reklama

Související témata:

Související články

Diety celebrit: Jak hubne Gwyneth Paltrowová

Herečku Gwyneth Paltrowovou můžeme v posledních dnech vidět jako Pepper Pottsovou v pokračování slavného filmu Iron Man 2. Jak si tato matka dvou dětí drží...

Diety celebrit: Jak hubne Jennifer Anistonová

Herečka Jennifer Anistonová je českému publiku známá nejen jako Rachel ze seriálu Přátelé, ale i jako bývalá manželka neméně slavného Brada Pitta. Tato...

Výběr článků

Načítám