Hlavní obsah

Tajemství téměř dokonalé postavy padesátnice Demi Mooreové

Novinky, Bohumila Kunertová

Každá žena chce být pro svého partnera stále přitažlivá, některé jsou pro to schopny udělat cokoliv. Pokud je ale váš partner o mnoho let mladší, musíte se snažit o to víc. To je i případ herečky Demi Mooreové.

Kateřina Cajthamlová k dietě Demi MooreVideo: Novinky

 
Článek

Demi Mooreová, hvězda filmů jako Striptýz, G.I. Jane nebo Charlieho Andílci všem názorně předvádí, že i v sedmačtyřiceti letech může žena vypadat krásně a sexy. I když skeptici možná začnou namítat, že jsou za tím mnohé plastické operace, Demi vše popírá a tvrdí, že skvělou postavu má jen díky cvičení a upravenému jídelníčku.

Je ale pravda, že za svou kariéru vyzkoušela bezpočet různých diet. Mezi ty opravdu zajímavé patřila například ta, při které se smí jíst pouze potraviny, které jsou přírodní nebo nejsou nijak tepelně zpracované (čerstvé nebo sušené ovoce, zelenina, semínka, klíčky, obilí, ořechy, fazole nebo mořské řasy).

Mezi ty opravdu oblíbené ale patří takzvaná zónová dieta. Základem diety je správný poměr sacharidů, bílkovin a tuků, přesně 40 %, 30 % a 30 %. Hlavním pravidlem je také "málo, ale často". Jídelníček se proto skládá z pěti až šesti jídel. Hlavní jídlo by nemělo přesahovat hodnotu 2000 kJ a svačiny by se měly vejít do hodnoty 450 kJ.

Zónová dieta

Při této dietě existuje celá řada věcí, které nesmíte. Ze sacharidů je to například bílé pečivo, těstoviny, rýže, cukr nebo například med. U tuků se musíte vyhýbat máslu, sádlu, smetaně i ztuženým rostlinným tukům. Z bílkovin smíte bílé maso, ryby a dary moře, nízkotučné mléčné výrobky nebo bílek. Úplně zapovězeny jsou naopak uzeniny, vepřové maso, žloutek a polotučné a plnotučné mléčné výrobky.

Je třeba dodržovat pravidelně pitný režim, ke každému jídlu se doporučuje velká sklenice vody. Striktně zapovězen je alkohol a veškeré kofeinové nápoje.

Foto: Profimedia.cz

Demi Mooreová

Cvičební plán

Pokud chcete mít postavu jako Demi Mooreová, zkuste její poněkud drastičtější plán. Ten spočívá ve cvičení, ve kterém se naprosto vyčerpáte. Pokud to prý vydržíte alespoň tři dny v týdnu, získáte postavu jako ona.

Den první se zaměřuje na posilovací část. Cvičení se skládá ze zahřívacího tréninku na běžeckém  trenažéru, pak následují cviky na posilování břišních svalů, vzpěry na loktech, posilovací cvičení s činkami, protahování zad na balonu, sklapovačky, kliky a závěrečné zklidnění na běžeckém trenažéru. Většina cviků se opakuje 10krát až 12krát, opakují se tři série po sobě.

Na druhý den se cvičení zaměřuje na vytrvalost. Opět se začíná zahřátím volnou chůzí na běžeckém trenažéru. Poté následují čtyři etapy, při kterých se postupně střídá sklon dráhy a rychlost běhu (při zvýšení sklonu se snižuje rychlost, při snížení se naopak rychlost zvyšuje). Na konci opět následuje uklidnění ve formě klidné chůze.

Třetí den je pak zaměřen opět na posilování, tentokrát na spodní část těla a záda. Pokud zrovna Demi nepraktikuje tento pro obyčejného smrtelníka poněkud náročný cvičební plán, věnuje se Pilates nebo józe.

Jak hodnotí dietní triky Demi Mooreové odbornice na výživu Kateřina Cajthamlová, zjistíte v připojeném videu.

Reklama

Související témata:

Související články

Diety celebrit: Jak hubne Gwyneth Paltrowová

Herečku Gwyneth Paltrowovou můžeme v posledních dnech vidět jako Pepper Pottsovou v pokračování slavného filmu Iron Man 2. Jak si tato matka dvou dětí drží...

Diety celebrit: Jak hubne Tom Cruise

Toma Cruise lze zařadit mezi známé a velmi slavné herce. V jeho filmech, jako je například kultovní Top Gun nebo v sérii Mission Impossible, ženy mohly...

Deset největších dietních mýtů

Každý ji zná. Každý se s ní přímo nebo jen okrajově ve svém okolí setkal. Řeč je o dietě. Existují řady doporučení a rad z řad lékařů i široké veřejnosti, co...

Výběr článků

Načítám