Hlavní obsah

Pomerančový džus snižuje negativní účinky jídel z fast foodů

Buffalo

Kdo se nedokáže vzdát nezdravých pokrmů z rychlých občerstvení, měl by si k nim dopřát alespoň pomerančový džus. Ten totiž obsahuje určité typy antioxidantů flavonoidů, které ruší negativní účinky smažených pokrmů bohatých na nasycené tuky a jednoduché cukry.

Článek

Studie z University of Buffalo sídlící v americkém státě New York prokázala, že negativní účinky volných radikálů, na něž jsou pokrmy z rychlého občerstvení bohaté, mohou být vyrušeny právě antioxidanty z pomerančového džusu. Pokud jsou konzumovány společně, pak se antioxidanty dostávají do těla ve stejnou chvíli jako volné radikály, čímž se zabraňuje vyvolání zánětů v cévách a nezvyšuje se tak riziko mrtvice či infarktu.

Zázračný naringenin a hesperidin

Experti z University of Buffalo zjistili, že pomerančový džus je velmi bohatý na naringenin a hesperidin, látky se silnými antioxidačními účinky.

„V naší studii jsme prokázali, že pokud člověk při konzumaci potravin z rychlého občerstvení bohatých na sacharidy a tuky pije pomerančový džus, oxidační účinky volných radikálů nejsou tak silné, jako když pije vodu či slazené nápoje,“ potvrdil autor studie docent Husam Ghanim z Buffala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám