Rebecca Woodová, generální ředitelka centra pro výzkum Alzheimerovy choroby, říká: "Zdravý životní styl hraje jistě důležitou roli u výskytu Alzheimerovy choroby." Dieta bohatá na olivový olej, ořechy, rybí a drůbeží maso, ovoce a určité druhy zeleniny může podle amerických vědců snížit nebezpečí vzniku Alzheimerovy choroby až o 40 procent.

"Veškeré uvedené faktory se stávají základem pro výzkum, mohly by totiž nabídnout relativně lehký způsob, jak bojovat s nemocí, která ničí takové množství životů."

"Pravidelné cvičení a zdravá výživa, především ve středním věku, může pomoci redukovat riziko vzniku demence ve stáří. Z toho samozřejmě vyplývá i řada dalších výhod spojených se zdravým životním stylem. "

Podle odhadů trpí například v Británii 820 000 lidí demencí, z toho je Alzheimerova choroba nejběžnější forma.