Hlavní obsah

Úsměv na tváři nejen léčí, dokáže i pomoci

Bolest a trápení, to jsou nejčastější důvody, které přivádí děti i dospělé do nemocnic. Přestože se na první pohled zdá, že zde není příliš prostoru pro radost a úsměvy, opak je pravdou. Smích nejen léčí, ale dává lidem zapomenout na jejich zdravotní trable. A každý takový okamžik je ceněn zlatem.

Článek

A právě proto vznikl charitativní projekt společnosti B. Braun - Úsměv pro život, jehož cílem je přinést trochu radosti do neveselého prostředí nemocnic.

Za první rok své existence projekt vybral necelých 600 tisíc korun. Společnost B. Braun uvolnila na projekt Úsměv pro život částku 250 tisíc, 150 tisíci přispěla společnost Seznam, která je partnerem projektu. Částku doplnily příspěvky od individuálních dárců a výtěžek z dražeb upomínkových předmětů.

Peníze podpořily činnosti občanského sdružení Zdravotní klaun, jež vytváří nejrůznější zábavné aktivity v prostředí nemocnic a léčeben pro dlouhodobě nemocné. Nezapomíná však ani na zdravotnický personál a to tím, že pro něj pořádá nejrůznější vzdělávací semináře zaměřené na lepší komunikaci mezi zdravotníky a nemocnými.

K úsměvu stačí velmi málo

„Projekt Úsměv pro život vznikl s cílem přinést trochu radosti pacientům v nemocnicích a geriatrických zařízeních. Nesmírně nás těší, že tato myšlenka okamžitě oslovila řadu lidí a stále si získává nové příznivce a partnery. Díky jejich podpoře jsme za uplynulých několik měsíců shromáždili více než dvojnásobek toho, k čemu jsme se zavázali. To je pro nás jednoznačným důkazem úspěšnosti projektu,“ uvedl MUDr. Martin Kuncek, ředitel a jednatel firmy B. Braun Avitum.

Projekt podpořila i řada známých osobností jako Václav Postránecký, Tereza Voříšková, Kryštof Hádek, Jiří Korn či Miroslav Táborský. Všichni pak slibují speciální dárky pro všechny, kdo darují nejvyšší částky.

Pomoci můžete i vy. Stačí, když přispějete jakoukoli částkou nebo třeba i tím, že na stránkách zobrazíte i svůj úsměv. Více informací o projektu získáte na  www.usmevprozivot.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám