Hlavní obsah

Mužům se s věkem zvyšuje nejen linie vlasů, ale také pas kalhot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Léta prodejci pánských kalhot vědí, že čím mužům přibývá let, tím si kalhoty utahují opaskem stále výše. Nyní ale přišli se zajímavým objevem britští obchodníci s pánskou konfekcí ze společnosti Debenhams. Jejich studie z Londýna prokazuje, že to platí univerzálně a že má postup pasu směrem nahoru od rozkroku svá pravidla.

Foto: Profimedia.cz

Mladí muži nosí kalhoty pod pasem.

Článek

Stejně jako přirozeně ubývá vlasů a hranice vlasového porostu se přesunuje mužům výše k temeni a dozadu k týlu, zvedají se kalhoty nad pas a prodlužuje nohavice.

Odborníci z Debenhams přitom spočítali, že mezi věkem a pozicí pasu existuje téměř přesný vztah.

Jakmile chlapci vstoupí do puberty a vyrostou, kalhoty jim spadnou výrazně dolů pod pas. Podle módy a kultury se tento pád trochu liší, ale u všech mladých mužů bez výjimky je pásek o dost níž než je skutečný pas těla. V Británii teď většinou těsně nad pohlavním údem – asi 12 až 13 centimetrů nad boky.

Po dvacítce se pas začíná zvedat

Když ale dospějí, překročí dvacátý rok života a vstoupí na trh práce, pas se začne zvedat. Už v sedmadvaceti letech nosí muži kalhoty tak, že jejich pas přesně přiléhá k pasu těla a překrývá jej. Zůstává v této pozici asi dvanáct let, pak se začne zvedat.

Už kolem 45. roku života jsou kalhoty minimálně pět centimetrů nad skutečným pasem těla, když oslaví muž 57 narozeniny, je už pas kalhot zhruba dvanáct až třináct centimetrů nad pasem těla.

Návrat dolů začíná ve vyšším seniorském věku. Pas starých mužů se totiž s kostrou zúží a kalhoty se opět svezou níž.

Reklama

Související témata:

Související články

Nepodceňovat prevenci se u zdraví vyplatí

Každý by se měl starat o své zdraví. Než na poslední chvíli shánět lékaře a trápit se nemocemi, je určitě lepší docházet na preventivní lékařské prohlídky....

Výběr článků

Načítám