Hlavní obsah

Týmové cvičení a trénování je více efektivní než individuální

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oxford

Člověk je tvor společenský a v týmu dokáže nejen dosáhnout větších výkonů, ale podle expertů z Oxfordské univerzity také efektivněji cvičí a posiluje. Podle experimentální studie totiž lidé trénující v kolektivu dokážou vydržet větší námahu, vnímají menší bolest a zažívají větší uspokojení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Během skupinového tréninku se lidem vylévá do těla více hormonu endorfinu.

Článek

Za vše může také fakt, že během skupinového tréninku se lidem vylévá do těla více hormonu endorfinu. Fyzické vyčerpání obecně vede k uvolnění tohoto hormonu do krve, takže trénující lidé často zažívají euforické pocity na konci svého cvičení.

„Podle výsledků se uvolní endorfinu mnohem více při skupinovém tréninku než při tom individuálním, dokonce i když jsou silový výkon či fyzické vyčerpání stejné,“ uvedla ke studii doktorka Emma Cohenová z Oxfordské univerzity.

Reklama

Související témata:

Související články

Krásné a pevné nohy nejen do minisukně

Letošní letní trendy patří ultra krátkým minisukním a kraťasům. Ne každá žena si je však může dovolit a to dokonce někdy ani ty velmi štíhlé. Některé trápí...

Do módy se dostává opět retro aerobik

Osmdesátá léta jsou opět zpátky. A to nejen v tradiční módě, ale také v tělocvičnách. Nejnovějším hitem je totiž tzv. retro aerobic - zpět se hlásí především...

Výběr článků

Načítám