Hlavní obsah

Cvičení snižuje chuť k jídlu

Denver

Přestože při cvičení rostou nároky na spotřebu energie, chuť k jídlu naopak klesá. Potvrzuje to řada studií. Lidé holdující povalování na gauči častěji trpí nutkáním k přejídání a různými chutěmi.

Článek

Spalováním tuku na počátku dne a ukládání uhlohydrátů k dalšímu použití později během dne přispívá ke zpomalování opětovného přibývání na váze a může minimalizovat také další přejídání.

Zabraňuje vzniku tukových buňěk 

Podle odborníků z University of Colorado v Denveru také cvičení brání vzniku nových tukových buněk, k jejichž přibývání dochází při novém přibývání na váze. To přitom odporuje dosavadním poznatkům, že počet tukových buněk je stanoven dopředu a nemůže být změněn dietou či alternativním životním stylem.

Cvičení ovlivňuje fyziologicky také mozek a zřejmě jej tím ovlivňuje tak, že pak nenutí tělo tolik přibývat na váze, takže pohyb může hubnutí a dietu usnadňovat na nervové úrovni.

Reklama

Související témata:

Související články

Ocet odbourává tuky a podporuje hubnutí

Mezi velmi účinné zbraně na hubnutí patří tradiční a velmi levné dochucovadlo – ocet. Pokud si ho přidáváte do jídel, zvláště salátů, pak vězte, že vám pomáhá...

Výběr článků

Načítám