Hlavní obsah

Špatnou náladu zažene rytí lépe než televize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Péče o rostliny a šťourání se v zemi dokáže zlepšit náladu a navodit pocit pohody mnohem lépe než sledování televize či nakupování. Prokázali to britští psychologové. Takže pokud při špatné náladě váháte, zda hrábnout do hlíny, nebo raději relaxovat u televize, měli byste rozhodně sáhnout po motyčce či rýči.

Foto: Profimedia.cz

Práce na zahradě zlepší náladu víc, než televize.

Článek

V Británii, tradiční velmoci zahradníků, věří 70 procent obyvatel svým zeleným kamarádům v tom, že jim zkvalitňují život a pomáhají k pocitu pohody.

„Jsem potěšen, že National Trust uvedl tuto zprávu, aby zdůraznil, jak zahrady a zahradničení mohou prospět každému v naší společnosti, bez ohledu na věk, zázemí nebo okolnosti. Vzkaz je jasný, pokud se chcete cítit lépe, běžte do zahrady.

Přístup do zahrady nikdy neměl důležitější vliv na naši duševní a fyzickou pohodu, jako v dnešní rychle se měnící době,“ komentoval závěry studie slavný britský zahradník Alan Titchmarsh.

Práce na zahraděpodle odborníků může prý také zcela nahradit cvičení v posilovně. Musí se však pracovat pravidelně a s řádnou rozcvičkou. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám