Hlavní obsah

Téměř polovina Češek připouští problémy s nadváhou

Novinky, Marcela Janouchová

Nadváha a nadbytečné kilogramy dělají starosti každému druhému Čechovi. Vyplývá to z výzkumu společnosti Median, v němž polovina dotazovaných uvedla, že drží diety nebo se v konzumaci jídla omezuje. Prokázalo se, že ženy mají s nadváhou daleko větší problémy a drží i markantnější diety.

Foto: Profimedia.cz

Téměř 49 procent žen připouští problémy s nadváhou.

Článek

Téměř polovina žen je přitom přesvědčena, že trpí nadváhou. Myslí si to 43 procent z nich. S narůstajícím věkem respondentů narůstá i počet problémů s nadváhou, alespoň si to nejvíce myslí starší generace ve věku od 60 ti do 69 ti let a nejméně děti a dospívající ve věku 12 - 19 let.

V druhé části výzkumu se společnost Median zabývala otázkou diety a omezování v jídle. Zkoumání ukázalo, že se asi polovina dotazovaných respondentů omezuje v jídle a ženy dokonce více než muži. 

Místo diet běhání

Na druhou stranu se však velmi často přejídají, nebo se stravují špatně či v nevhodnou dobu. Odborníci varují před držením nezdravých diet a hladověním. Tělo lépe zvládne jedno nebo dvě kila navíc, ale ne nedostatek živin. Místo diet je lepší si třeba zaběhat, nebo jíst zdravé jídlo. 

Dotazy zodpovědělo od loňského září do letošního března 7 842 respondentů ve věku od 12 do 79 let, kteří se vybírali náhodně. Výzkum probíhal formou dotazníku i osobního pohovoru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám