Hlavní obsah

Odstranit tuk pomocí liposukce lze i v létě

Každým rokem se to opakuje. Na počátku roku je každá žena plna předsevzetí a na jaře odhodlání, že zhubne nějaké to kilo, aby se konečně cítila v těch plavkách skvěle. Nicméně málokteré ženě se to skutečně podaří. Většinou zůstane pouze u slibů. Poradíme vám, jak na to i bez drastických diet a pravidelného cvičení.

Článek

„Zákroky, jejichž cílem je odstranění tuku, se dají rozdělit na invazivní a neinvazivní. Klasická metoda, která je také nejvíce známá, je liposukce, tedy jednoduše řečeno odsátí tuku z podkoží pomocí tenké trubičky,“ vysvětluje Pavel Hilbert z odborného portálu lekari-online.cz.

Při zákroku je nutné provést řezy v místech, kde se kanyla zavádí. Poté je kanyla postupně vtlačována a vytahována přes tukové vrstvy, což umožní destrukci tukových buněk a jejich odsátí.

Vlastní liposukce má mnoho podob

V současné době je za nejšetrnější považována liposukce tzv. tumescentní. „Principem metody je aplikace tumescentního roztoku do podkoží oblasti, kde má být tuk odsát. Součástí tumescentního roztoku je fyziologický roztok, anestetikum a látky, které způsobí zúžení krevních cév a tak sníží krvácení. Pacient je při vědomí a může během zákroku měnit polohu, aby výsledný efekt odsátí byl co nejlepší.

Tumescentní technika se nejčastěji kombinuje s použitím vibrační kanyly, tzv. vibrační liposukce. Lze použít také kanylu připojenou na ultrazvuk – ultrazvuková liposukce nebo kanylu, která obsahuje laserový paprsek - laserová liposukce (Smartlipo, Coolipo, laser MPX),“ popisuje zákrok Pavel Hilbert.

Metody se neustále zdokonalují a poslední novinkou je tumescentní liposukce v kombinaci s působením radiofrekvenční energie tzv. radiofrekvenční liposukce. Za pomocí radiofrekvence je tuk zkapalněn a po té odsát z těla klasickým způsobem.

„Je nutné podotknout, že se v poslední době stále více prosazují neinvazivní zákroky vůči invazivním,“ dodává Hilbert.

Liposukce bez anestézie

Provádí se bez anestezie a bez jakéhokoli řezu na kůži, jsou nebolestivé a pacient se může ihned vrátit k běžným aktivitám. K destrukci tukových buněk dochází působením ultrazvuku nebo radiofrekvence. Rozrušené a zkapalněné tukové zásoby jsou odplaveny mízním systémem a odstraněny přirozeným metabolizmem. Patří sem ultrazvuková lipolýza (přístroje Ultracontour, Ultrashape, Green cavity prestige, Novashape, Liposonix).

K modelaci postavy se používá nejen ultrazvuk, ale také radiofrekvence (přístroje Accent, Tripolar) nebo radiofrekvence s infračerveným zářením (Velashape). Tyto metody jsou vhodné spíše ke korekcím, tedy ne pro velká tuková deposita. Všechny zmíněné přístroje dokáží také úspěšně redukovat celulitidu.

Reklama

Související témata:

Související články

Liposukce bez modřin a bolesti

Rádi byste se zbavili nadbytečných tukových polštářů, ale bojíte se drastické liposukce? Víte, že už to jde i ultrazvukem? A bez bolesti? Celosvětová novinka,...

Lícní tuk činí obličej mladistvým

Slova tuk a tučný se v moderní společnosti stávají pomalu synonymem něčeho špatného. Zbavovat se tuků a jíst netučnou dietu je dnes samozřejmostí. Podle...

Výběr článků

Načítám