Hlavní obsah

Krásné a pevné nohy nejen do minisukně

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní letní trendy patří ultra krátkým minisukním a kraťasům. Ne každá žena si je však může dovolit a to dokonce někdy ani ty velmi štíhlé. Některé trápí celulitida, jiné povolené svaly či přebytečný tuk. Poradíme vám hned několik cviků, které vám pomohou svaly na nohou zpevnit a získat tak opět velmi sexy postavu.

Článek

Pomůže běh i rychlá chůze

Správný běh i chůze jsou tím nejlepším, co pro své svaly na nohou můžete udělat. Tuk se začíná odbourávat již po 20 minutách intenzivní chůze. Kromě správné techniky běhu je i velmi důležité správně dýchat a dodržovat pitný režim.

Pro krásné nohy je ideální, když budete běhat  3–4× týdně, možno i vícekrát a to nejméně 40min. Celou dobu se však musíte nacházet v tzv. aerobním pásmu, protože jedině v něm dochází ke kýženému spalování tuků.

To, zda sportujete v aerobním režimu, určuje tepová frekvence, která by neměla být vyšší než 40 až 70 procent z vaší maximální tepové frekvence (TF max.). Odhad své hodnoty TF max. si vypočítáte podle jednoduchého vzorce: od hodnoty 220 odečtete svůj věk (TF max. = 220 - věk).

V aerobním režimu se asi po 20 minutách začnou spalovat tuky, navíc posilujete srdce a cévy. Vždy začínejte zvolna a postupem času zátěž pomalu přidávejte.

Skákání přes švihadlo

Skákání přes švihadlo posiluje nejen svaly, ale i srdce, a pokud se pokusíte o nějakou náročnější sestavu, zlepšíte výrazně i svou pohybovou koordinaci. Důležitá je správná délka švihadla. Tu zjistíte tak, že se postavíte na střed švihadla a oba jeho konce zvednete do výšky – v ideálním případě by měly dosahovat k ramenům.

Při skákání je velmi důležité vpřímeně držet tělo, zpevnit břicho a hýždě. Neprohýbat se. Lokty byste měli držet u těla. Neskákejte na celá chodidla. Občas paty uvolněte, abyste předešly křečím. A vždy mějte na nohou pevnou obuv.

Dřepy

Dřepy posilují především sval stehenní a pokud budete dřepovat dostatečně hluboko, posílíte i svaly hýžďové.

"Při dřepech byste měli mít stále rovná záda, která však mohou směrovat mírně dopředu. Dřepy můžete dělat do polohy, kdy jsou vaše stehna rovnoběžná s podlahou, nebo i hlubší. Vždy se však snažte, aby během pohybu byly plosky nohou stále celou plochou na zemi, nezvedejte paty," dodávají odborníci na serveru www.krecove-zily.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak být navždy zdravá a krásná

Kdo by si nechtěl udržet po celý život hezkou postavu a dobré zdraví? Že to není nemožné, dokazuje spousta žen, jejichž věk znají pouze nejbližší lidé.

Sto kroků za minutu zlepší vaše zdraví

Lidé, kteří si jako cvičení pro zdraví zvolili chůzi, by měli zvládnout během minuty 100 kroků. Potom si mohou být jistí, že jejich trénink má skutečný efekt.

Výběr článků

Načítám