Hlavní obsah

Štíhlé postavě napomáhá pravidelná relaxace

Celebrity, které tvrdí, že si štíhlou postavu udržují jógou a meditacemi, vsadily na správnou kartu. Vedle diety a pohybu lze podle novozélandských odborníků výrazně přispět ke štíhlé linii také meditací. Zvláště ženy, které pravidelně relaxují a meditují, dokážou svou figuru udržet bez zbytečných faldů.

Článek

A mají také méně často nutkání se přejídat. Podle expertů z novozélandské Otago University nedietologické kroky vedoucí ke zlepšení zdraví u žen s nadváhou či obézních jedinců mají dlouhodobější vliv, pokud je součástí terapie také relaxace.

Stres vede k přejídání

„Stres a negativní emoce mohou ženu přivést k přejídání a konzumaci tučných a sladkých jídel. Když se ženy naučí a praktikují relaxační techniky, jako jsou progresivní svalové uvolnění, břišní dýchání a vizualizace, získají efektivní nástroj ke zvládání stresu a negativních emocí bez přejídání,“ tvrdí autorka studie Caroline Horwathová.

Při relaxaci dochází ke ztišení emocí a odlivu stresu. To má vliv jednak druhotně na fakt, že nemá žena nutkání k přejídání, ale pomáhá také harmonizovat tělo na fyzické úrovni a vede k udržování normální tělesné váhy. Studie byla publikována v odborném časopise Preventive Medicine.

Reklama

Související témata:

Související články

Záhadná únava z nevhodného jídla

Cítíte se unavení a nevíte proč? Než začnete polykat vitamíny s ženšenem nebo běhat po lékařích, zkuste se zamyslet nad svým jídelníčkem. Příčinou potíží může...

Hubnout se dá i smíchem u knihy nebo seriálu

Komu působí pomyšlení na posilovny a diety deprese, měl by vsadit na smích. Pustit si oblíbenou komedii, přečíst humornou knížku nebo se začíst do sbírky vtipů...

Výběr článků

Načítám