Hlavní obsah

Vědci přišli na způsob zesílení vůně květin genetickou modifikací

JERUZALÉM

Vědci nedávno zjistili, že květinám ubývá vůně, přesněji řečeno vlivem znečištěného prostředí se přirozená intenzita parfemace květů snižuje a dříve i luční květiny voněly silněji. Izraelští vědci se ale rozhodli vytlouct tento klín jiným klínem – genetickou modifikací.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Vědci z Hebrejské univerzity totiž tvrdí, že dokážou genetickou mutací vůni květin zvýšit. A v budoucnu také chuť ovoce.

„Současné objevy pomohou vytvořit květiny s extra silnou vůní a také vytvořit zcela nové skladby vůní,“ tvrdí Alexander Vainstein, šéf genetiků z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě.

„Současné objevy pomohou vytvořit květiny s extra silnou vůní a také vytvořit zcela nové skladby vůní,“ tvrdí Alexander Vainstein, šéf genetiků z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě.

„Současné objevy pomohou vytvořit květiny s extra silnou vůní a také vytvořit zcela nové skladby vůní,“ tvrdí Alexander Vainstein, šéf genetiků z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě. Tým tamních vědců dokázal nejen zvýšit vůni květin, ale přimět je vonět ve dne i v noci. Objev si nechali izraelští biologové patentovat a tvrdí, že na jeho základě budou schopni vyšlechtit nové odrůdy ovoce s intenzivnější vůní a chutí.

„Současné objevy pomohou vytvořit květiny s extra silnou vůní a také vytvořit zcela nové skladby vůní,“ tvrdí Alexander Vainstein, šéf genetiků z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě. Tým tamních vědců dokázal nejen zvýšit vůni květin, ale přimět je vonět ve dne i v noci. Objev si nechali izraelští biologové patentovat a tvrdí, že na jeho základě budou schopni vyšlechtit nové odrůdy ovoce s intenzivnější vůní a chutí.

„Vůně je klíčovým faktorem chuti potravin,“ věří Vainstein.

Reklama

Související témata:

Související články

Levandule může uklidňovat pacienty u zubaře

Bojíte se zubaře jako čert kříže? Možná pro vás britští vědci nalezli schůdné řešení. Vůně levandule vás uklidní, a tím z hororového zážitku návštěvy zubařské...

Výběr článků

Načítám