Hlavní obsah

Proti ucpanému nosu lze bojovat i masturbací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

O tom, že masturbace zdraví prospívá, není pochyb. Podle íránského lékaře Siny Zarrintana navíc masturbace pomáhá proti ucpanému nosu. Orgasmus a ejakulace prý totiž spouští v těle fyziologické reakce, které vedou k uvolnění nosu. A to prý účinněji, než mnohé léky s vedlejšími účinky. Sebeukájení je tak nejlepším lékem na ucpané horní cesty dýchací.

Foto: Profimedia.cz

Existují i příjemné způsoby boje proti rýmě.

Článek

Článek doktora Zarrintana z íránské Univerzity Tabriz otiskl vědecký časopis Medical Hypotheses pod názvem: „Ejakulace jako možný lék na ucpání nosu u dospělých mužů.“

Zarrintan v něm uvádí: „Ejakulace může být využita jako možný lék na ucpaný nos, protože fáze výronu poskytuje stimulaci sympatiku a následnou vazokonstrikci (stažení cév) a uvolnění nosu. Také refrakční fáze slouží jako rezervoár pro sympatikus a udržuje stav neucpaného nosu po dost dlouhou dobu.

Metoda bez vedlejších účinků

Tato metoda nemá navíc nepříjemné vedlejší účinky farmaceutických léků, protože je to fyziologická stimulace sympatického systému těla. Podle tohoto nápadu dokáže uvolnit nos dospělému muži pohlavní styk či masturbace. Frekvence těchto úkonů záleží na každém pacientovi, orientuje se čistě podle vážnosti svých symptomů.

Většina léků uvolňujících ucpaný nos není příliš zdravá a má řadu vedlejších účinků. Masturbace neuškodí, naopak prospívá v mnoha ohledech třeba i mužské prostatě.

Reklama

Související témata:

Související články

Masturbace chrání muže před rakovinou prostaty

Australští vědci opět zdůraznili, že masturbace je u mladých mužů velmi zdravá. Chrání totiž prostatu před vznikem rakoviny v pozdějších letech. Ačkoli před...

Výběr článků

Načítám