Hlavní obsah

Titanové implantáty nahradí chybějící zuby lépe než porcelán

Novinky, das

Vyrazili jste si zub a nebo vám ho váš zubní lékař nekompromisně vytrhl kvůli jeho hrůzostrašnému stavu? Pak zajisté řešíte, jak jej co nejvhodněji nahradit. Období, kdy se lidé chlubili svým zlatým chrupem je dávno pryč, dokonce už i porcelán je přežitkem. Nyní hrají prim titanové implantáty, které tělo velmi dobře přijímá.

Foto: Profimedia.cz

Titanový implantát je biotolerantní, odolný vůči korozi, a přestože má nízkou hmotnost, je také tvrdý a pevný.

Článek

„Implantáty úspěšně nahrazují zubní kořen. Jedna jejich část je zasunuta do kosti, druhá slouží jako pilíř k nasazení korunky nebo můstku. Titanový implantát je biotolerantní, odolný vůči korozi, a přestože má nízkou hmotnost, je také tvrdý a pevný,“ vysvětluje výhody moderních implantátů stomatochirurg Radim Horák z Kliniky GHC Praha.

Pomocí titanových implantátů lze velmi snadno nahradit jeden či hned několik zubů. Vše probíhá při lokálním znecitlivění.

„Musíme obnažit kostní tkáň, do které implantát vkládáme, a pak podle jeho rozměrů a tvaru vytvořit kostní lůžko. Po vložení implantátu operační ránu sešijeme,“ popisuje průběh zákroku doktor Horák a dodává, že zavedení jednoho implantátu trvá přibližně 30 minut.

Asi největší výhodou je to, že je možné implantát závést okamžitě po vytržení či vypadnutí zubu, což velice dobře působí na psychiku člověka, jelikož se vše obejde bez chození na veřejnosti s mezerou po chybějícím zubu.

Moderní bezbolestná léčba

Pokud mají lidé panickou hrůzu ze zubaře a bolí je již jen pohled do čekárny, pak lze využít tzv. analgosedaci.

„Ošetření v analgosedaci znamená pro pacienta zákrok bez bolesti a stresu, v lehkém spánku za pomoci lékaře anesteziologa, který podá kombinaci analgetika se sedativem do žíly,“ doplňuje Radim Horák a potvrzuje tak moderní trend stomatochirurgie bez bolesti.

Reklama

Související témata:

Související články

Lékaři mění názor na boj s paradentózou

Paradentóza nás nemusí připravit jen o zuby, ale i o život. Lidem s chronicky zanícenými dásněmi hrozí vyšší riziko infarktu nebo mrtvice, ale i dalších...

Výběr článků

Načítám