Hlavní obsah

Několik tipů pro osamělé ženy

Právo, Olina Táborská

Dolehla snad na vás uprostřed léta samota? Rozhodně to neznamená, že musíte vysedávat doma. Existuje spousta možností, jak se pobavit a získat nové podněty i přátele.

Článek

Chodit mezi lidi je pro osamocené lepší než zachovávat věrnost pasivním kamarádkám jménem televize a lednice. Mlsání neprospěje linii a navíc leze do peněz, které se dají utratit společenštěji.

Dámská jízda

Vypravte se třeba do lázní. Právě tam jezdí většina klientů sama, takže vaše osamělost nepřijde nikomu neobvyklá.

Plno zážitků, při nichž můžeme poznávat i nové lidi, nabízejí několikadenní dámské relaxační pobyty šité ženám přímo na míru. Například během čtyřdenní Dámské jízdy, kterou pořádají Lázně Teplice v Čechách, si v rámci předplaceného balíčku vyzkoušíte hned osm rozličných procedur, které napomohou regeneraci těla i ducha. Kromě koupelí a masáží zahrnují například lekci aqua-aerobiku v termálním bazénu a ve fitness centru či relaxační masáž lávovými kameny a speciální ošetření pleti Scen Tao.

Cena balíčku vám příliš vrásek nenadělá. Pohybuje se totiž podle termínu a druhu ubytování v hodně velkém rozpětí, takže si opravdu vybere každý.

Kuchař do domu

Pro samotářky, které jsou přece jen raději doma, ačkoli je jim smutno, máme tip na kurzy vaření. V Praze a okolí přijde kuchař do bytu a naučí vás nebo i vaše přátele, které si pozvete, vařit jídla podle české, thajské, mexické nebo italské kuchyně. Můžete si osvojit umění připravovat steaky, bifteky a plněné panenky, nejnověji také japonské sushi.

Obvykle se připravují polévka nebo předkrm, dvě hlavní jídla a moučník. Kuchyňské vybavení použije kuchař vaše, veškeré suroviny si však přinese. Stačí jen domluvit si termín. Pozvete-li kamarádku, bude vás to stát dohromady zhruba 2700 korun. www.kurzvareni.cz ¨

Na výlety se psem

Východiskem z příliš dlouhé samoty může být i psí kamarád. Miluje bezpodmínečně a dá se s ním strávit příjemná dovolená. Seznam hotelů a penziónů, kde klienty ubytují i s jejich štěkajícími mazlíčky, najdete na www.hafici.cz.

Na této adrese se mimo jiné dozvíte leccos i o psích jménech a letních táborech. Rok od roku se jich pořádá víc a víc. Dobře se tam pobaví jak páníčci – vyloučena není ani možnost seznámení – tak jejich miláčci.

Tábory bývají dlouho dopředu vyprodané, ale pořád je šance, že se někdo odhlásil. Více o nich najdete i na adrese: www.psitabor.unas.cz/.

Další adresa je pro ty, kdo mají raději kočky: www.miciny.cz. Kromě seznamu hotelů, kam mohou lidé jet se svou chlupatou láskou, je zde i spousta užitečných informací pro milovníky zvířat.

Reklama

Související témata:

Související články

Na seznámení není nikdy pozdě

"Mám obavy, že se náš třicetiletý Marek neožení. Pořád sedí za počítačem, s děvčaty si jen chatuje. Když se ho zeptám, jestli se s některou už sešel, mávne...

Překonejte svou osamělost

Spousta žen by se ráda seznámila, ale tvrdí, že není kde a s kým. "Já vlastně jdu každý den jen do práce a do obchodu, a vůbec, doma je pořád co dělat," tvrdí....

Muži a ženy, kteří zbudou na ocet

Jeden můj známý, sociolog, měl svérázné vysvětlení pro to, co vede neochotné prodavačky, nepřátelské servírky a nenávistné úřednice k jejich chování. "To jsou...

Výběr článků

Načítám