Hlavní obsah

Za tři měsíce hubnutí Češi utratí v průměru deset tisíc korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Češi, kteří se rozhodnou za tři měsíce shodit pět kilogramů, utratí za fitness programy či prostředky na hubnutí v průměru 10 tisíc korun. Nejdražší je kúra vedoucí ke štíhlému tělu v Praze. Nejméně peněz na hubnutí vydají naopak lidé ve Zlíně.

Článek

Pražáci, kteří se rozhodnou redukovat svou váhu, zaplatí za čtvrt roku snažení 12 000 korun. Částka zahrnuje prostředky na hubnutí, rady odborníků i cvičení pod dohledem zkušeného trenéra. Lidé, kteří se svými pěti kilogramy bojují ve Zlíně, utratí o 3300 korun méně. Zájemci o hubnutí v Brně pak budou za tři měsíce chudší o 10 200 korun.

"Zatímco cena přípravků na hubnutí se v jednotlivých městech téměř neliší, ceny za rady odborníka nebo dobře vybaveného fitcentra, jsou opravdu různorodé" řekla mluvčí GE Money Multiservis Markéta Dvořáčková, podle níž v Česku roste počet lidí, kteří investují do hubnutí.

Sestavení dietního jídelníčku na míru odborníkem v Praze se výrazně prodraží. "Cena takového stravovacího rozvrhu může vyjít až dvakrát dráž než v jiných, menších městech. Rovněž návštěva fitcentra je v Praze nejdražší, přestože je tam zdaleka největší nabídka," podotkla mluvčí GE Money Multiservis Markéta Dvořáčková, podle níž v Česku roste počet lidí, kteří investují do hubnutí.

S tímto faktem jdou ruku v ruce i statistiky, podle kterých je v Česku 16 procent obézních mužů, což je hned po Němcích (17 procent) nejvyšší číslo v Evropě. Něžné pohlaví je na tom s nadbytečnými kily ještě hůře, obezitou v Česku trpí pětina žen. Větší problémy s nadbytkem kilogramů mají už jen Rusky (28 procent).

Reklama

Související témata:

Související články

Každoroční zápas s kily - hubnutí do plavek

Dobrá zpráva je, že Velikonoce definitivně předělily zimu a jaro. Ta horší říká, že jsme skoro všichni přibrali nějaké to kilo navíc. Jak se jich zbavit?...

Za problémy s nadváhou může většinou psychika

Za problémy s nadváhou je podle psycholožky Zdeňky Sládečkové většinou strach, zda je člověk dostatečně přijatelný pro okolí. Obézní lidé vědí, že by měli méně...

Nedostatek i nadbytek spánku vede k tloustnutí

Obezita je v našem století závažným tématem, které se přetřásá denně. Ví se, že nadbytečné kilogramy se v těle usazují častěji, pokud tělu není dopřán dostatek...

Výběr článků

Načítám