Hlavní obsah

Polovina Čechů si myslí, že jejich partner málo sportuje

PRAHA

Se svou fyzickou kondicí je spokojeno 59 procent Čechů. Pravidelnému pohybu se ale věnuje pouze 31 procent lidí. Vyplývá to z letošního průzkumu společnosti Unilever. Podle průzkumu Češi nejčastěji jezdí na kole, provozují turistiku nebo plavou. U věkových skupin do 44 let jsou oblíbené sporty ve fitness centrech. Polovina lidí si myslí, že by jejich protějšek měl sportovat více.

Článek

Češi ve věku od 25 do 34 let uváděli jako nejčastější sport plavání (59 procent) a cyklistiku (52 procent), ve věku 35 až 44 let pak cyklistiku (66 procent) a turistiku (47 procent). Lidé nad 55 let se nejvíce věnují pravidelným procházkám. 

Obě kategorie si oblíbily také lyžování a nejrůznější aktivity ve fitness centrech, jako jsou aerobic nebo spinning. U dotazovaných nad 45 let vedla turistika a plavání. Více než polovina lidí ve všech věkových kategoriích zmínila rovněž pravidelné procházky.

Z průzkumu vyplývá, že s přibývajícím věkem získávají na oblibě druhy pohybu, které lze provozovat venku. Jako nejoblíbenější a nejrozšířenější sport napříč věkovými kategoriemi se ukazuje cyklistika.

Respondenti odpovídali také na otázku, zda jsou spokojeni s fyzickou kondicí svého partnera nebo partnerky. Spokojena byla polovina z nich, téměř polovina si ale myslí, že jejich partner nepečuje o svou kondici dostatečně. Jen asi 28 procent párů sportuje společně. 

Průzkumu se osobně zúčastnilo 201 respondentů, dalších 3800 hlasovalo prostřednictvím webových stránek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám