Hlavní obsah

Objednejte se na bezplatné vyšetření rakoviny kůže již dnes

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropský den melanomu letošní rok připadá na 5. května. Jelikož v loňském roce byl o bezplatné vyšetření rakoviny kůže velký zájem, dermatologové nabízejí možnost objednat se na toto vyšetření již v těchto dnech.

Článek

"V loňském roce v České republice toto vyšetření vyhledalo ve 158 dermatologických ordinacích více než šest tisíc lidí. Zachyceno bylo 263 podezřelých nálezů s doporučením k léčbě či odbornému sledování, z toho 29 maligních melanomů," shrnuje koordinátorka projektu Prof. MUDr. Jana Hercogová, CSc.

Cílem dermatologů je odhalit maligní melanom včas, tedy ve stadiu, které je léčitelné a zvýšit osvětu mezi laickou veřejností. Včasná diagnostika znamená lepší prognózu. Žádný pacient by neměl na melanom zemřít.

Více informací a zejména seznam dermatologů s kontakty najdete na www.melanoma.cz , 14 dní před začátkem akce bude v provozu i bezplatná infolinka 800 880 854.

Maligní melanom je velmi nebezpečný nádor z pigmentových buněk. Může se v zásadě vyskytnout kromě kůže i na sliznici a v oku. Na těle jsou ohroženy hlavně plochy, které se vystavují slunečnímu záření nárazově.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám