Hlavní obsah

Muži po čtyřicítce panikaří kvůli tikajícím hodinám

– LONDÝN

Muži po čtyřicítce výrazněji než ženy stejného věku propadají panické hrůze z toho, kolik je jim vlastně let a že jim utíká život mezi prsty. A podle odborníků se více než jejich ženské protějšky také začínají chovat manicky a dohánět vše, co jim v mládí „uniklo“.

Foto: Profimedia.cz

Většina pánů začala také mnohem usilovněji až doslova manicky posilovat a jinak cvičit.

Článek

Závěry vyplynuly ze studie odborníků z University of Essex, kteří sledovali muže a ženy ve věku mezi 39 a 59 roky. Zvláště muži po čtyřicítce se začali výrazněji snažit zastavit tikající hodiny.

Většina pánů začala také mnohem usilovněji, až doslova manicky posilovat a jinak cvičit, změnila svůj jídelníček a navštěvovala častěji lékaře, aby si zajistila co nejdelší život a nabyla dostatku energie pro naplnění snů a přání, které dosud nestihla.

Tato manická fáze vyprchá do deseti let a muži po padesátce jsou zase mnohem klidnější a rezignovaní. „Rozhovory s muži po padesátce ukázaly, že jsou mnohem usedlejší, rezignovanější nebo smířenější se životem. Většina mluvila o tomto období života jako o klidnější fázi,“ uvedli v závěru experti z Essexu.

Muži bojují proti věku, ženy se obávají ztráty možností

Rozdíl mezi muži a ženami spočíval především ve vyjádření strachu. Zatímco pánové po čtyřicítce se pustili do horečného boje s postupujícím věkem, ženy více hovořily o strachu, že už jsou za zenitem a ztratily šanci mnohého v životě dosáhnout.

Reklama

Související články

Změna životního stylu po menopauze

Ženy mohou účinně bojovat proti nepříjemným důsledkům menopauzy, mezi něž patří i zvýšené riziko srdečních onemocnění, snížením váhy, cvičením a lepší stravou....

Výběr článků

Načítám