Hlavní obsah

Skoncovat s kouřením chce čím dál více lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouření je zlozvyk, kterého se lidé chtějí nejčastěji zbavit právě s příchodem nového roku. Toto novoroční předsevzetí si často dávají i osobnosti českého showbyznysu. Například herečce Sandře Novákové to vyšlo, zpěvák David Koller neuspěl. Nakonec ale také kouření zanechal.

Článek

"Předsevzetí už si nedávám, nikdy jsem je totiž nesplnil. Vždycky jsem přestával kouřit, až jsem se na ta předsevzetí vykašlal," řekl Koller. I jemu se ale podařilo s kouřením praštit. "Kouřit jsem přestal, ale to už je hodně dlouho," dodal.

Úplný opak novoročního předsevzetí prý kdysi vyzkoušela herečka Zuzana Stivínová. "Jednou jsem na Nový rok začala kouřit. Nějak schválně, když všichni chtěli přestat. To je jedinkrát, co si pamatuju, že jsem si něco předsevzala, ale jinak ten den moc neprožívám a kouření mi také nezůstalo," smála se při vzpomínce.

Sandra Nováková zase uposlechla rady astrologa, který před dvěma lety doporučil začít s předsevzetím čtyři dny po Novém roce. "Předsevzala jsem si, že přestanu kouřit. Bylo to legrační, protože jsem někde slyšela astrologickou předpověď, že se předsevzetí začnou plnit až 4. ledna, kdy bude ideální datum, a ono to opravdu vyšlo. Už dva roky nekouřím."

Zpěvák a lékař Ali Amiri si předsevzetí dává kdykoliv. "Když mě napadne, že něco udělám, tak se snažím to udělat, ale Nový rok mi nic neříká. Slavil jsem ho proto, že ho slavili ostatní," připustil.

Reklama

Související témata:

Související články

Nekuřácké restaurace sklízí první úspěchy

Otázka zavedení nekuřáckých restaurací stále vzbuzuje velké emoce. Kuřáci stůj co stůj bojují za svá práva, nicméně ani nekuřáci svůj boj nevzdávají....

Výběr článků

Načítám