Hlavní obsah

Ženám žijícím na západě se ze špatné stravy zvětšují prsa

– LONDÝN
Novinky, Famous

Smažená a přetučnělá jídla z rychlých občerstvení podle odborníků škodí zdraví. Jednu výhodu však tato strava přeci jen má. Ženám na západě se z ní totiž zvětšují prsa. V průměru mají Evropanky a Američanky stále větší a větší košíčky. A nevyplňují je jen silikonem, pomáhají jim k tomu hamburgery a hranolky, ale také antikoncepce.

Článek

"Antikoncepční pilulky mají tendenci stimulovat růst prsou. Ale moderní verze pilulek obsahuje mnohem méně estrogenu než dříve, takže tato změna v populaci nemůže být přiřknuta pouze antikoncepci," tvrdí profesor Pierre-Marc Cilles Bouloux z nemocnice The London Clinic.

Do vodních zdrojů, a bohužel už i do těch pitných, se ale dostávají látky, které estrogeny napodobují a kumulují se v tělech obratlovců. Takže přímo v člověku nebo prostřednictvím konzumovaných ryb.

Největší mírou přispívá k nárůstu velikosti prsou u západních žen ovšem nezdravé jídlo bohaté na tuky. Lidé jsou stále obéznější, prsa obsahují značné množství tuku, takže se přírůstek váhy na nich rychle projeví. "Všechny kalorie končí na bocích a v prsou. Ženy také dnes pijí mnohem více alkoholu, který je nejen nezdravý, ale také velmi kalorický," vysvětlovala odbornice na výživu Jane Clarková.

Reklama

Související témata:

Související články

Prsa s hustou tkání zvyšují riziko rakoviny

Ženy s hustou tkání v prsu by měly být opatrnější při detekci rakoviny. Jejich mamografické vyšetření totiž může být nepřesné. Protože čím vyšší je hustota,...

Výběr článků

Načítám