Hlavní obsah

Vít: Plošné očkování proti pneumokokům zatím nebude

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Očkování dětí proti pneumokokovým nákazám v příštím roce plošné nebude, ale v budoucnu to možné je. Právu to řekl v pondělí Michael Vít, hlavní hygienik republiky.

Článek

"Veškeré povinné očkování dětí nyní stojí stát asi půl miliardy ročně. Nové plošné očkování proti pneumokokům by znamenalo navíc 400 miliónů korun. Ty nemáme a ani do roku 2010 je ministerstvo zdravotnictví ze státního rozpočtu nenárokuje," řekl Vít. Dodal, že pokud by se rozhodlo o plošném očkování proti pneumokokům, pak to bude na základě odborné diskuse.

Od letošního roku se ale povinně proti pneumokokům přesto očkuje. Jde o osm skupin dětí s různými chronickými onemocněními například záněty středního ucha nebo sníženou imunitou. "Jedná se o 14 000 dětí. Pro ně je to povinné a bezplatné," řekl Vít.

Reklama

Související témata:

Související články

Roste zájem o nepovinné očkování dětí

Přestože nepovinné očkování dětí není levnou záležitostí, stále více rodičů je ochotno tyto vakcíny dětem koupit. Bohužel je to často jen díky tragickým...

Výběr článků

Načítám