Hlavní obsah

Vaginoplastika může narušit citlivost pochvy

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Hitem gynekologické chirurgie se stala v posledních letech vaginoplastika. Jedná se o zákrok, při němž dochází k omlazení a zúžení pochvy a jejího vchodu. Jenže skupina vlivných amerických gynekologů teď varuje, že zákrok může způsobit vážné zdravotní komplikace a dokonce znecitlivění vedoucí až ke ztrátě orgasmu.

Článek

Zatímco varování vzešlo z Americké společnosti porodníků a gynekologů, samotní chirurgové s ním nesouhlasí. Podle nich je zákrok bezpečný a vyžaduje ho stále více žen.

Gynekologům ovšem nejvíce vadí především kosmetická vaginoplastika, při níž se zlepšuje vzhled poševního vchodu a zužuje vagína, která se uvolňuje s věkem a po porodu. Na druhou stranu tato skupina odborníků přiznává, že je řada legitimních důvodů, proč operaci vykonat.

Neexistují dlouhodobé studie sledující důsledky zákroků

Gynekologům a porodníkům vadí ovšem také to, že většina takových zákroků nemá zatím vědecké pozadí. Neexistují dlouhodobé studie, které by sledovaly důsledky zákroků. Mezi rizika patří infekce, zjizvení, poškození nervů a ztráta vzrušivosti či orgasmu.

"Dělat to pro kosmetické účely a říkat, že to zlepší sexuální uspokojení, je naprosto absurdní," tvrdí Thomas Stovall, bývalý prezident Společnosti gynekologických chirurgů a profesor na University of Tennessee v Memphisu.

Reklama

Související články

Rekonstrukce pánevního dna

Co tvoří ženské pánevní dno? Východ pánve není uzavřen kostěným skeletem, ale je opatřen svaly, které vytvářejí závěsnou síť pod celou pánví a podepírají nejen...

V Beverly Hills je v módě vaginoplastika

Ženy z celého světa se hrnou do Beverly Hills, aby si nechaly na tamějších plastických chirurgiích upravit své intimní části těla. Skutečným hitem se ve světě...

Výběr článků

Načítám