Hlavní obsah

Podle německé vlády škodí technologie Wi-Fi lidskému zdraví

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Německá vláda se postavila na stranu odmítavého postoje k technologii Wi-Fi, která zajišťuje bezdrátový přenos dat, například internetu. Podle německých odborníků tyto vlny negativně působí na lidské zdraví a je jen málo vědeckých podkladů, které by přesně mapovaly, jak Wi-Fi vlny působí na tkáně a orgány.

Článek

Úřady vyzývají občany, aby používali raději kabely, které produkují méně elektrosmogu a vyhýbali se bezdrátovým komunikátorům. Nevhodné je podle nich i časté používání mobilu k přenosu dat.

Německá vláda a její nařízení je v ostrém v rozporu s postoji britského kabinetu, který naopak používání těchto technologií masově podporuje.

Kompletní výzkum účinků Wi-Fi nebyl proveden, varují Němci 

Německý ministr životního prostředí Sigmar Gabriel doporučuje, aby se lidé vyhnuli záření Wi-Fi, pokud možno v co největší míře, a dali přednost běžným kabelovým způsobům připojení. Ministerstvo bude také veřejnost informovat o tom, jak se co nejvíce různým typům záření a elektrosmogu vyhnout.

"Wi-Fi bychom se měli vyhýbat, protože lidé přijímají záření z mnoha dalších zdrojů a protože je to nová technologie a ještě nebyl proveden veškerý výzkum jejích zdravotních účinků," varoval Florian Erich z Federálního úřadu pro ochranu před zářením.

Reklama

Související témata:

Související články

Mobily ohrožují plodnost mužů

Mobilní telefon bývá nezbytným pomocníkem mnoha mužů při jejich práci, jeho frekventované používání však může stát pány plodnost. Podle amerických odborníků...

Výběr článků

Načítám