Hlavní obsah

Nevíte kam o víkendu? Podpořte dobrou věc

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již sedmý ročník Avon Pochodu proti rakovině prsu odstartuje 16. června 2007 v pravé poledne v Praze z náměstí Republiky. V cíli, kterým je letos areál O2 žlutých lázní, vystoupí Monika Absolonová, skupina Support Lesbiens, Yvonne Sanchez a Band či Tereza Černochová a Takin´Off. Smyslem akce je upozornit na nebezpečí zákeřného onemocnění a vyzvat ženy k preventivnímu chování.

Článek

Motto letošního AVON POCHODU zní "Společně proti rakovině prsu", a volně tak navazuje na aktuální mediální kampaň "Chraňte svou ženu, vezměte ji na vyšetření prsu včas". Tentokrát je celá akce zaměřena nejen na ženy, ale také na muže. Rakovina prsu je prezentována jako rodinný, a nikoliv jen ženský problém. Pokud totiž žena rakovinou prsu onemocní, postihne tato nepříjemná událost celou rodinu. Cílem kampaně je přesvědčit muže, aby nebyli lhostejní, vyzývali své ženy k preventivnímu vyšetření. Kampaň zdůrazňuje skutečnost, že pouze prevencí je možné odhalit rakovinu prsu včas.

Startovné letošního ročníku je 300 Kč. Dostanete za něj růžové tričko nebo kšiltovku s logem. Peníze půjdou na konto Avon proti rakovině prsu. Současně za startovné získáte registrační číslo, které když v cíli pochodu odevzdáte, budete zařazeni do slosování o atraktivní ceny. Hlavní cenou je zájezd v hodnotě 30 000 Kč.

V loňském roce se pochodu účastnilo na 6000 lidí a v cíli pochodu bylo předáno celkem 5 500 000 Kč na konto Avon proti rakovině prsu. Finanční prostředky na osvětové a preventivní projekty a odborné programy získala například organizace Mamma Help na provoz Avon Linky proti rakovině prsu, Aliance českých organizací a žen s rakovinou prsu nebo Asociace mamodiagnostiků. V letošním roce bude předán šek na celých 10 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Klobouk dolů! A vzhůru do boje ...

Podpořte projekt, který vznikl v hlavě 28letého muže, který onemocněl rakovinou varlat a který řešil docela směšnou věc - pokrývku hlavy. Ta měla alespoň...

Dva ze tří Čechů přispívají na charitu

Dvě třetiny Čechů přispěly v uplynulých dvou letech na humanitární účely. Opakovaně tak učinila polovina lidí. Nejvíce přitom věřili organizacím Člověk v tísni...

Výběr článků

Načítám