Na svědomí to podle Yanga mají látky označované jako polyfenoly. Těm jsou připisovány blahodárné preventivní účinky proti srdečním chorobám nebo rakovině, jejich zvýšené množství v těle prý však může působit i kontraproduktivně. 

Na pozoru by se měli mít především lidé, kteří konzumují doplňky ke stravě na bázi zeleného čaje. Ty mohou obsahovat až padesátkrát více polyfenolů než jeden šálek tohoto nápoje.  "Lidé se nemusí strachovat, ale ti, co berou doplňky, mohou mít problémy," varuje vědec, podle kterého deset malých šálků zeleného čaje denně nikomu neublíží. 

V laboratorních podmínkách byly podle Yanga nicméně zdokumentovány případy zvířat, která zemřela na otravu jater po podání velké dávky polyfenolů. Stejně tak jsou známy případy lidí s otravou jater po předávkování potravinovými doplňky na bázi zeleného čaje. Jakmile tyto doplňky vysadili, jejich stav se výrazně zlepšil.