Hlavní obsah

Mléko s přidaným leptinem pomůže v boji s obezitou

Novinky, Famous
LONDÝN

Britští vědci bojují s obezitou v zemi všemi možnými prostředky. Teď se snaží mléko obohatit o hormon leptin, který potlačuje chuť k jídlu a omezuje přejídání. Pokud by takové produkty konzumovaly děti v útlém věku, mohlo by to jejich mozek naučit přijímat potravu jen ve střídmém množství.

Článek

Po řadě úspěšných testů na zvířatech se profesor Mike Cawthorne z Buckingham University rozhodl připravit mléko obohacené leptinem, které by pomáhalo lidem a bylo pro ně bezpečné. Ve svých pokusech u mláďat laboratorních hlodavců dokázal, že právě výše zmíněný hormon podávaný od narození omezuje přejídání a vede ke střídmé konzumaci.

"Obohacené mléko má jednoduše řečeno to, co mělo původně. Mateřské mléko leptin totiž obsahuje. Musíte tuto látku přijímat jen v určitý krátký čas velmi časně na počátku života. Víme, že kojené děti mají menší tendenci k obezitě v dospělosti," uvedl Cawthorne pro Daily Mirror.

Jenže řada vědců míní, že obezita je problém společenský nikoli fyziologický. A věří, že lidé by neměli spoléhat na obohacené mléko, ale spíše na změnu svého životního stylu.

Reklama

Související články

Kojení jako součást zdravého vývoje dítěte

Až devadesát procent českých žen, které odcházejí z nemocnice, kojí své děti. Bohužel málokterá žena kojí doporučovaných šest měsíců. Kojení, resp. přijímání...

Mléčná strava zvyšuje šanci na dvojčata

Milovnice mléka či jiných mléčných produktů mají pětkrát větší naději, že se jim narodí dvojčata, než ženy, které žádné živočišné produkty nekonzumují....

Výběr článků

Načítám