Hlavní obsah

Čaj prý pomůže chránit kůži před rakovinou

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Jablko denně udrží lékaře od těla. Ale když dojde na rakovinu kůže, pak více než cokoli jiného účinkuje čaj. Dva šálky denně prý dokáží ochránit člověka před dvěma typy zhoubného bujení kůže. Prokázal to tým amerických odborníků z New Hampshire.

Článek

Vědci analyzovali data čtrnácti set pacientů ve věku mezi 25 a 74 roky se dvěma typy rakoviny - nádorem skvamózních (dlaždicových) buněk a nádorem bazálních buněk kůže.

Oba typy rakoviny jsou způsobeny nadměrným sluněním, ale nejsou tak nebezpečné jako maligní melanom, který má vysokou úmrtnost. Rostou velmi pomalu a většinou to trvá několik měsíců či dokonce let.

Riziko se sníží až o 65 procent

Srovnáním jídelníčku a stravovacích návyků sledovaných osob vyšlo najevo, že pravidelnou konzumací čaje lze riziko onemocnění rakovinou dlaždicových buněk snížit o 65 procent a riziko onemocnění rakovinou bazálních buněk až o 80 procent.

"Složky obsažené v čaji byly již několikrát testovány jako účinné v boji proti různým typům nádorů a chorob. Nejúčinnější jsou pak látky polyfenoly," tvrdí doktorka Judy Reesová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám