Hlavní obsah

Sexuální fobie žen lze řešit hypnózou

Novinky, Famous
MELBOURNE

Některé ženy mají strach z pohlavního styku, trpí tzv. vaginismem. Mohou mít dokonce orgasmy, dokáží se vzrušit, ale z nějakého důvodu nejsou schopné mít pohlavní styk, tedy nedokáží do sebe vpustit partnerův penis. Kontrakce vagíny pak znemožní penetraci zcela nebo působí nesnesitelné bolesti.

Článek

"Zjistila jsem, že pomocí hypnózy s nimi můžete v představách pohlavní styk nacvičit. Tímto způsobem lze jejich negativní myšlenky změnit na pozitivní a pomoci jim přehodnotit problém, ukázat jim, že má řešení," uvedla doktorka Janet Hallová na kongresu sexuálních terapeutů v Melbourne.

Odbornice na hypnózu a ženské sexuální potíže dokázala zbavit jednu Indku strachu ze spermatu. Dotyčná žena marně toužila po dítěti, protože mužské semeno v ní vyvolávalo pocity hrůzy. Dnes je těhotná. Jenže řada psychologů a psychiatrů dodnes hypnózu považuje za neefektivní a problematickou. Doktorka Hallová však věří, že pokud je terapeut schopný a umí v hypnotickém stavu správě pracovat, výsledky se dostaví brzy.

"Nemám však příliš pozitivní výsledky s vulvodynií," přiznala Hallová s tím, že zvýšenou bolestivost a pálení pánevního dna se jí řešit nedaří. Patrně je to tím, že se nejedná o úzkostnou poruchu ani fobii, nýbrž fyzický problém.

Reklama

Související články

Třicet procent žen předstírá orgasmus

Průměrná Britka souloží devětadevadesátkrát ročně. Ale při čtyřiatřiceti takových milostných dováděních se země nepohne. Z průzkumu mezi čtyřmi tisícovkami...

Muži jako oběti sexuálního vyděračství

Slavný francouzský filozof Jean Jacques Rousseau prohlásil už před dvěma sty padesáti roky, že muž bude vždycky jenom tím, co z něj udělá jeho žena....

Výběr článků

Načítám