Hlavní obsah

Jóga a sex mají na člověka podobně pozitivní účinky

– LONDÝN
Novinky, Famous

Jóga je výbornou přípravou pro kvalitní sexuální život. Jejím praktikováním se nezlepšuje jen fyzická kondice a pružnost těla. Při cvičení se totiž upravují především emoce a vnímání, uklidňuje se mysl a otevírá duše. To je pro kvalitní sex velmi důležité. Právě stres a roztěkanost mnohdy milostné dovádění úplně zničí.

Článek

O sexu i o józe platí, že se při nich člověk zpotí, jeho kůže je vlhká, tělo nataženo v neuvěřitelných polohách. Mysl je uklidněná, srdce silně pumpuje, do krve se uvolňují hormony štěstí a dobré nálady. Obě činnosti mají stejné blahodárné účinky a mohou se vzájemně pozitivně ovlivňovat.

"Když začnete přemýšlet o sexuální energii jako o posvátné, věci se začnou měnit," tvrdí učitel jógy z New Yorku Kevin Courtney. Největší americká metropole je spojením jógy a sexu velmi proslulá. V posledních letech se z toho stala móda a ve městě existují desítky studií, v nichž mohou zájemci cvičit také zcela nazí. Jóga totiž přináší do života zvýšenou citlivost, vnímání a uvědomění. To je pro sex velmi důležité.

"Jóga se zaměřuje na pocity lidí, to je věc, které se většinou jen málo věnujeme při milování," tvrdí sexuální terapeut doktor Marty Klein. "Při sexu lidé mají tendenci myslet více na své představy, přemýšlejí nad tím, co by asi partner přál a co si sám představuje. Jóga naučí mysl zbavit se soudů, myšlenek, spekulací, předpokladů a úzkostí - tedy věcí, které překáží fyzické odpovědi a emocionálnímu uspokojení."

Reklama

Související témata:

Související články

Jóga zlepšuje život nemocným s rakovinou prsu

Rakovina prsu postihuje miliony žen po celém světě. Včasná léčba ozařováním může růst nádoru zbrzdit. A podle amerických odborníků nemusí ani výrazně klesnout...

Plavání jako lék na tělo i duši

Slavné herečce Sharon Stoneové (48) nemusí nikdo vykládat, že plavání je zdravé a zlepšuje postavu i náladu. Tahle vášnivá plavkyně to má dávno vyzkoušené.

Veslováním k pěkné postavě

Toužíte zhubnout, vytvarovat si postavu či si jen zlepšit svou kondičku? Pak je tu právě pro vás novinkový sport Crew Class - skupinové aerobní cvičení...

Výběr článků

Načítám