Hlavní obsah

Znovu ženatí muži často výrazně ztloustnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

U rozvedených mužů, kteří se ještě jednou odváží vstoupit do svazku manželského, je prý velká pravděpodobnost, že ve druhém manželství výrazně ztloustnou. Napsal to ve středu německý deník Bild s odvoláním na studii amerického vědeckého časopisu Journal of Epidemiology and Community Health.

Foto: Antonín Zelenka

Benešovský běžecký festival se letos koná počtvrté

Článek

Studie zkoumala čtyřicet tisíc Američanů ve věku mezi 40 a 75 lety a došla k závěru, že muži, kteří se podruhé ožení, mají sklony k lenosti a pohodlnosti a nevěnují se sportu - narozdíl od svých rozvedených a podruhé neženatých souputníků.

Svobodní zase podléhají depresím

Mezi rozvedenými neženatými pány je kromě toho dvakrát více kuřáků. Kouření je sice nezdravé, zrychluje ale metabolismus, a pomáhá tak neztloustnout.

Podle Bildu ale nakonec na příslušnosti k jednotlivým skupinám vůbec nezáleží. Ti, kteří do svazku manželského nevstoupí, zase propadají alkoholu, depresím a změnám nálady a stravují se méně zdravě než muži s rodinou.

Reklama

Související články

Manželství přispívá k obezitě

Každá nevěsta chce být krásná. Štíhlá, okouzlující, v dokonale padnoucích svatebních šatech, které jen podtrhují vábivé křivky její postavy. A je ochotna...

Výběr článků

Načítám